מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתית- בת 6ש.04/10/2010
שלום, אני נמצאת לראשונה בפורום ונהנתי לקרוא ולהשכיל מתשובותייך.
בתי נעם, עוד חודש בת 6 ועלתה לכיתה א'. עד כה לצערי התנסתה במסגרות גן לא מוצלחות בכלל- שרק החריפו בעייה רגשית חברתי ובתקשורת הבין אישית שלה עם הסביבה. מדובר בילדה מקסימה, חברותית- עם רצון ליצירת קשרים- אך עם קושי רב בתקשורת הבין אישית בקשרים הבאה לידי ביטוי בסגירות, מופנמות וחוסר יכולת לקבל ולהכיל מגע וגילויי חיבה- פיזיים או מילוליים. כל מפגש עימה גם עם משפחה קרובה ואוהבת (סבא וסבתא) כרוך במחסומים רבים מצידה, בריחה, המרחות על הרצפה וחוסר יכולת לומר שלום "נורמלי" שלא לדבר על חיבוק או נשיקה. קודם כל, הייתי שמחה לדעת היכן הכי נכון לטפל בבעיה זו. שנית, לשמחתי נכנסה השנה לכיתה א' בבית ספר מדהים עם אווירה, גישה ויחס חם ונפלא מצד הצוות החינוכי ונעם ממש פורחת. זה ממש מדהים לראות את השינוי שחל בה יום יום- היא פשוט נפתחת לאט לאט, נהייתה שמחה יותר, מדברת יותר, מתקשרת יותר, בטחונה העצמי עלה- נס של ממש. הבעיה הנוכחית עליה רציתי ייעוץ דחוף הוא בהתמודדות מול סיטואציות חברתיות שונות. כאמא, אני חושבת שנכון לתת לילד לפתור את הבעיות עם החברים לבד אך יחד עם זאת מאמינה שיש מקומות בהם עליי כן להתערב לצורך חינוך והכוונה. אינני יודעת אם אני צודקת, אך אתן דוגמא- לביתי חברה טובה שמתגוררת בבניין שלנו ולומדת איתה בכיתה. מדובר בילדה פיקחית וסליחה- אך אגואיסטית ומניפולטיבית מאוד. נעם כל הזמן דואגת לה, נותנת לה, עושה בשבילה ובתמורה לא מקבלת דבר, גם אם נעם מבקשת חזרה!. נעם נותנת לה גם דברים בעלי ערך כספי משמעותי- ומפריע לי שאמא של הילדה לא רואה לנכון להתערב. אני כאמא- לא הייתי מוכנה לקבל דברים כאלו- ואני נאלצת לעמוד בסיטואציה לא נעימה בה אינני יודעת כיצד נכון להגיב. מצד אחד- כן להעצים את ההתנהגות החברית החיובית של נעם,וגם מדובר בדברים ששייכים לה והיא זו שאמורה להחליט מה לעשות עימם, מצד שני- אינני רוצה ש"ידרכו" עליה וינצלו אותה- אני רוצה ללמד אותה שעליה כביכול ל"חנך" את חברותיה להתנהג אליה כראוי ובדרך המגיעה לה. בלי קשר, ישנם דברים שמפריע לי שהיא נותנת כי הם יקרים ו\או שימושיים (משחקים, תחפושות וכו')- יש לה גם אחות קטנה שזקוקה להם. החברה כל הזמן לוקחת אך מסרבת לתת דבר- אפילו כשנעם אצלה בבית היא לוקחת ממתק אחד ולא מוכנה לתת גם לנעם, ושוב, האמא לא מתערבת- מה שמאוד מכעיס אותי- אני לא הייתי מוכנה לכך שנעם תיקח דבר מאכל בלי לשתף את החברה שלה!- ואם יש אחד אז אף אחת לא תקבל או שהיא תחלוק אותו. החברה תמיד דואגת שנעם תביא לבית הספר משחקים, והיום נעם נתנה לה עמודי מדבקות שלמים- מהאוסף שלה וכשביקשה מהחברה היא סירבה לתת לה. אמרתי לנעם שהיא לא צריכה לוותר ושעליה לעמוד על שלה ולא לקבל התנהגות כזאת לא חברית כי כך חברות לא מתנהגות אלא הן דואגות אחת לשניה ומשתפות אחת את השניה - האם אני טועה? אודה לעזרתך הדחופה, שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית- בת 6 - תגובה
סמדר ריינר04/10/2010שלום שימרית,
תודה על המחמאות, אני שמחה שהפורום עוזר.
לגבי העניין עם החברה - אני חושבת שאת האמא שלה את לא יכולה לחנך וגם לא אותה. אני גם חושבת שפחות יעיל להנחות את נועם דרך זה שאת "מתלוננת"בפניה על החברה שלה שהיא לא חברה טובה. יותר מתאים בעיני ללמד את נעם לשים גבול. בהחלט לא ייתכן שנועם תחלק את כל רכושה לחברה. אין שום בעיה בהצבת גבול כזה. מתפקידך כהורה בדיוק ללמד אותה את הדברים האלה. מה שקורה הוא שנעם חסרה את המיומנויות החברתיות הנדרשות, ואולי גם את ביטחון עצמי הנדרש כדי להרגיש שווה מול החברה שלה, ולכן הי אמנסה לקנות את החברות במתנות, וזה רק מוריד מערכה וגורם לניצולה. צריךם להסביר לה שמה שהיא ותנת לחברה זה עצם החברות וזה המון, זו מתנה בהחלט מספיקה, לא צריך להוסיף עליה.
לגבי המצב בכללותו, אין לי מספיק אינפורמציה, אבל יש לי תחושה שלך יש נטיה להזדהות מאוד מאוד עם נעם,יותר מדי כאילו שנעם ואת זה אותו בן אדם ומה שעובר עליה מרגיש לך כאילו שזו את, ואת גם מרגישה ומנחילה לה את ההשקפה שהרבה פעמים שהעולם בחוץ לא מתנהג אליה מספיק טוב (מה שאולי נכון, אבל זה נכון לגבי כולנו לצערי) למשל בגנים הקודמים, למשל החברה. ודרך ההתמודדות שאת מעבירה לה, מכוונות טובות, אני בטוחה, יצאת קצת קורבנית - קודם אני אתן הכל, אחר כך אני אכעס על זה שלקחו ממני, הם, בחוץ אשמים ואני קורבן. זו ראייה שאם היא מפנימה אותה די בה כדי לבודד אותה חברתית.
נראה לי חשוב וחיוני שתפני להדרכת הורים כדי לווסת את ההזדהות המוגזמת לעיתים שלך איתה, ללמוד להבין מתי את צריכה להתערב ומתי לשחרר ואיך לעשות זאת, ולתת לה כלים בריאים ופחות כועסים ומנוצלים להתחבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראית עולם ומלואו- אני נפעמת
ש.04/10/2010סמדר שלום,
את מדהימה. וסליחה שאני אומרת זאת בצורה גלויה כל כך- אך הצלחת לראות ולהבין עולם עולם שלם מתוך מספר שורות של טקסט בפורום באינטרנט, ולכן אני חייבת להיות כל כך גלויה ולהמשיך ולספר לך- עברתי ילדות , התבגרות, בגרות ובניה אישית קשים, רצופים כאב פיזי, רגשי ונפשי. ההזדהות המוגזמת שלי עם נעם- לגביה את צודקת כל כך נובעת מהמציאות הפשוטה והמורכבת כאחד - שנעם כל כך דומה לי. פיזית,נפשית, רגשית- לעיתים, אני רואה אותה ומול עיניי אני רואה את עצמי בילדותי, בגילה ללא כל הבדל. לעיתים- זה מפחיד אותי ממש לראות כמה הנפש שלנו זהה במרכיביה- ומתוך הפחד הזה וההכרה הזאת יש בי את הצורך העז לגונן עליה מפני מה שהענקתי לה מבלי שליטה-מתוך היותה בשר מבשרי... אני כל כך מפחדת שהיא לא תהיה כמוני, שהיא תלמד להתמודד נכון עם העולם, שהיא לא תהיה קורבן, שהיא תהיה אדם טוב אך יחד עם זאת אדם חזק, איתן בעל אישיות כובשת, עצמאית ונחושה, בעלת דעות ושאיפות משלה עליהם תעמוד ואיתם תצליח. זה כל מה שאני רוצה לאחל ולהעניק לה. זו המשימה האישית והחינוכית שלי. והיא לא תהיה פשוטה. אני מודה לך על תשובתך.
אני מברכת אותך ובטוחני כי רבות מתברכים מטיפולך בעקבות כישורייך ויכולתך הנפלאה לראות, להבין וללמוד כל כך הרבה מתוך המעט שמולך- ריגשת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)