להתערב או לא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להתערב או לא?
    אמא
    04/10/2010

שלום
    אני אמא ל-3 בנות בגילאי 7 ,3.5 ,ואחת "טריה" בת חודש.
    עברנו לישוב חדש לפני 3 חודשים,ובתי בת ה-7 עברה מכתה א' בבי"ס אחד לכתה ב' בבי"ס חדש.
    בתחילת שנה"ל נולדה גם אחות חדשה,ושגרת החיים בבית השתנתה גם היא.
    בת ה-7 חווה קושי במעבר לבי"ס חדש והמורה מדווחת שהיא "לא שם" בשעורים.אנו מנסים ביחד לעזור לה ולקדם אותה בתחום הלימודי כדי שלא יווצר פער (בשנה שעברה היתה תלמידה טובה ולא היו בעיות מיוחדות).
    בתחום החברתי - עדיין לא נקלטה בחברת הילדים,ומספרת על דחייה מצד "מלכת הכיתה" אשר מסרבת לשתף אותה במשחקים קבוצתיים.בתי מספרת שיושבת לבד בהפסקות.בד"כ היא ילדה חברותית מאד,ומבלה את רוב שעות אחה"צ עם חברות .
    כואב לי ומדאיג אותי לדעת שבתי בודדה בביה"ס,וחשבתי להתערב -רק אינני בטוחה אם כדאי,או שבכך אני משדרת לה מסר של הגנת יתר שמחבל בעצמאותה.ואם להתערב - עם מי לדבר קודם? עם הילדה שדוחה אותה? עם הורי הילדה? עם מחנכת הכיתה? ובאיזו גישה ניתן לנקוט על מנת לא ליצור "אנטי" מצד הילדים כלפי בתי?
    ואלי פשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולקוות שתמצא את דרכה החברתית בעצמה?
    אנא עצתכן המהירה,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתערב או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתערב או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2010

שלום לך,
    מדובר בילדה קטנה, שכל הדברים האלה ביחד ממש גדולים עליה, בודאי שצירך לעזור לה וזו לא הגנת יתר. הייתי מתחילה משיחה עם המחנכת ועם יש צורך אז גם עם היועצת ופסיכולוגית בית הספר, תחשבו ביחד כדי לחשוב איזו גישה לנקוט כדי בתך ל אתיפגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו