מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברות טוטאליתאמא מודאגת04/10/2010
שלום,
ביתי בת 5 וחצי מתחברת תמיד לילדה אחת ומביעה עניין מועט יחסית בילדים אחרים.
הדבר חזר על עצמו בגנים השונים שבהם היתה. כמו כן היא נמשכת לילדות דומיננטיות וחזקות ומגיעה תמיד למקום לא טוב שבו היא תלויה בחברה ובמידה והן רבות קשה לה מאוד. נראה לי גם שהחברויות אינן שוויוניות והיא הצד החלש במערכת היחסים.
המצב הנוכחי חמור יותר מבעבר, החברה הנוכחית שלה מצד אחד רכושנית וקנאית (במידה והיא רואה אותה משחקת עם ילדות אחרות היא באה ולוקחת אותה משם) מצד שני מפנה לה "כתף קרה" פתאום לא מדברת איתה ולא מוכנה לשחק איתה וביתי לא מפסיקה "לרדוף" אחריה ולנסות להרשים אותה. גרוע מזה- כאשר היא לא מעוניינת לשחק איתה בגן היא פונה לילדות אחרות ואומרת להן שלא ישחקו איתה גם הן.
אני רוצה גם לציין שכאשר אותה חברה לא היתה בגן במשך שבוע ביתי ממש"פרחה"
שיחקה עם הרבה ילדות אחרות והיתה מאושרת, אבל מאז שחזרה היא נראית ממש במצוקה מהמצב שנוצר.
דיברתי עם הגננת וניסיתי לדבר גם איתה- להסביר לה שזו התנהגות לא חברית ואם החברה מתנהגת אליה ככה שלא תנסה בכח אלא תתפוס מרחק ותנסה לשחק עם חברות אחרות. בחופש גם הפגשתי אותה עם חברים אחרים וזה עזר מאוד,אבל עם החזרה לגן המצוקה חזרה. מה לעשות? איך אני יכולה להסביר לה ולעזור לה.
אני ממש עובדת עצות, מפני שלא נראה לי שמה שאני אומרת עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות טוטאלית
ד''ר שירי שדה שרביט05/10/2010לאמא שלום,
אנחנו מכירים מצבים בהם דווקא מישהו שהוא פחות "חיובי" מושך אותנו מסיבות מסוימות. כנראה בתך מוכנה לקבל את החברות הזו על מגרעותיה. אולי באמצעות החברה היא מבטאת גם תוקפנות והתנהגויות שונות שהיא לא "תעז" לבטא בעצמה. כרגע השיחות לא יסייעו להפריד ביניהן, כי החברה הופכת למשהו נשגב ומושך עוד יותר.
כן תוכלי לעזור לבתך באמצעות חיבור שלה עם ילדות אחרות - להזמין ילדות אחרות הביתה, לקבוע עם הורים מהגן לפעילות אחה"צ שאינה מערבת את הילדה האחרת וכדומה. ככל שלבתך יהיו יותר הזדמנויות לאינטראקציות חיוביות עם ילדים אחרים, כך הצורך שלה בחברה הנוכחית יפחת. כדאי גם לבקש מהגננת לצוות אותה עם ילדים אחרים בפעילויות המובנות. עדיף למעט בשיחות על הנושא, נראה לי שהמסר הועבר אבל אם בתך לא תרגיש אחרת עם הכישורים החברתיים שלה, יהיה לה קשה להתרחק מהחברה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אמא מודאגת05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
