מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר שיתוף פעולה בחוג התעמלותשלומית04/10/2010
שלום רב,
בני בן ה-4 ו-5 חודשים הוא ילד ביישן, שלוקח לו זמן להתרגל לשינויים ולזרים.
יש לו גמישות יתר ברצועות הגפיים, ולכן מאוד חשוב לנו לחזק אותו ולעודד אותו להשתתף בחוג התעמלות.
זאת השנה ה-3 שהוא משתתף באותו החוג, כאשר רב המפעילים של החוג מוכרים לו.
בשנתיים החולפות ההורים היו משתתפים בחוג, ומלווים את הילד בפעילות.
השנה הפעילות היא ללא הורים, ההורים מחכים בחוץ.
התחלנו את החוג בספטמבר, והילד לא מוכן להתעמל. אנחנו כרגע עדיין נכנסים איתו לשיעורים. כל הילדים מתעמלים באופן עצמאי, כאשר נמצאים בתוך האולם רק כ-2 הורים והיתר בחוץ.
עד היום ניסינו לשכנע אותו, ואם הוא היה מוכן לבצע את הפעילויות אז זה היה רק באזור שקרוב אלינו ממש, במרחק של עד כ-3 מטר מאיתנו. או שהוא היה מוכן להתעמל כשאנחנו מלווים אותו בכל צעד. אבל לא ויתרנו לו על שום שיעור.
היום, לאחר שסירב לשתף פעולה, הוצאתי אותו החוצה לאחר כדקה ונכנסתי חזרה כשהבטיח להשתתף. נכנסנו והוא לא שיתף פעולה אז יצאנו לאחר כרגע ולקחתי אותו הביתה . הוא לא קיבל את הממתק שבד"כ הוא מקבל לאחר החוג, וכן אמרתי לו שאני כועסת ואני לא מוכנה להיות חברה שלו היום ולשחק איתו. מאותו הרגע התייחסתי אליו רק כאשר היה ממש צורך. הגענו הביתה והוא ניסה להתחבר איתי, אבל אמרתי לו שהיום אנחנו לא משחקים. הוא טען שמשעמם לו והסברתי לו שוב שאם היה משתף פעולה בחוג היה מקבל ממתק, והיה לנו כיף ביחד, ואם בפעם הבאה הוא ישתתף הוא רק ירוויח.
כך זה התנהל עד שהלך לישון.
באיזו דרך כדאי לנהוג במצב זה?
אני ממש מתוסכלת ולא יודעת אם פעלתי נכון.
מה דעתכן ?
אני מתנצלת על אורך ההודעה. תודה על הסבלנות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיתוף פעולה בחוג התעמלות - תגובה
סמדר ריינר05/10/2010שלום שלומית,
אני מבינה את הדאגה כיוון שמדובר בנושא בריאותי. עם זאת אפשר להבין גם את הילד, מותר לו אחרי שלוש שנים שיימאס לו. אני לא בטוחה שכל כך נורא אם תהיה הפסקה שנה אחת, או לגוון בחוג אחר שמשלב פעילות גופנית שמתאימה לו, או להתעמל איתו בבית תוך כדי משחק. אני באמת לא מתמצאת בזה ואולי כדאי תתייעצו עם הגורמים המטפלים איזה עוד אפשרויות יש.
לגבי התגובה, אני חושבת שזו תגובה פחות רצויה. זו תגובה של דחיה. אמא לא חברה שלו בכל מקרה, היא אמא, זה דבר ראשון, הוא לא עושה לך טובה שהוא מתעמל, הוא מתעמל בשבילו, אתם כנראה כל כך בלחץ מכל העניין שזה מוציא את כל הכיף מהפעילות. התגובה הזו גם קושרת בין כעס לחוסר אהבה, גם אם ילד לא עושה מה שאנחנו רוצים זה לא אומר שאנחנו "לא חברים שלו" ואנחנו לא מונעים ממנו זמן איכות איתנו שחשוב להתפתחות שלו לא פחות מההתעמלות.
הייתי מציעה לכם לדבר איתו, להגיד לו שאתם מבינים שנמאס לו, אתם תעשו קצת הפסקה ואחר כך תחזרו. תנסו להוריד את הלחץ מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)