פיקוח על שעורי הבית לילדה בכיתה ט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פיקוח על שעורי הבית לילדה בכיתה ט
    גילה
    05/10/2010

שלום לך הפסיכולוגית.ביתי לומדת בכיתה ט. כימעט בת 15 .האים גם בגיל זה אני צריכה לידאוג לכך שתכין את כל שיעורי הבית וגם ליבדוק -או להשאיר אותה עים השיעורים ללא הערות מיצידי? האים אני צריכה לימנוע ממנה לעשות דברים אחרים כמו ליהיות במחשב או ליצפות בטלויזיה -אים היא לא סיימה את השיעורים? האים אני צריכה לעמוד על כך שקודם כל הכנת השיעורים ואחר כך עיסוקים אחרים? בבקשה תשובה תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיקוח על שעורי הבית לילדה בכיתה ט

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

גילה שלום,
    הבת שלך מתבגרת שזקוקה לפרטיות והזדמנות לפתח עצמאות, ובד בבד היא עדיין בתך ותחת חסותך. כדאי שתמצאו יחד את הדרך ביניכן שתאזן בין מתן כבוד ואפשרות להיות אחראית על דברים, לבין מילוי הדרישות שלך ממנה כאם.
    לדעתי אין שום מקום שתבדקי את שיעוריה של בתך ותעירי לה הערות על כך. זו התנהגות שמתאימה בגיל הרבה יותר צעיר. גם ניהול סדר היום (אם קודם רואה טלויזיה ואחכ עושה שיעורים, או בונה אותו אחרת), צריך להיות אף הוא באחריות הנערה, כשאת מפקחת. כן חשוב שתתני לה הרגלים טובים - תלמדי אותה איך לתכנן את הכנת השיעורים במקצועות השונים והתכוננות לבחינות, תוך הסתמכות על יומן שבועי או חודשי. כמובן חשוב לדאוג גם שיש לה סביבת למידה טובה וכל העזרים להם זקוקה. במידה ולא תקבלי פידבק מביה"ס שבתך אינה עומדת בציפיות ממנה, חשוב לתת לה את התחושה כי את סומכת עליה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו