מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי התנהגות ילדה בת 3.2אמא05/10/2010
שלום, אני אמא לילדה בת 3 שנים וחודשיים, מאז גיל 11 חודשים היא נמצאת במסגרת. ורק בתחילת שנת הלימודים הנוכחית עברה לגן טרום חובה...
בתחילת השלב החדש אנו כהורים צעירים הבנו שזו מסגרת שונה ממסגרת המשפחתון הפרטי ושזה הולך להיות יותר רציני עם הרבה גבולות ויותר בעניין לימודי מאשר ליטוף ואהבה.
מאז תחילת הגן והילדה הולכת בכיף, מנשקת אותי ואומרת ביי אבל מזה מספר ימים היא יוצאת מהגן עם מצב רוח רע ובמקום לקבל אותי בכיף היא מתחילה לקרוא לי במילים לא נעימות... מגיעים הביתה או אצל הסבתא ומתחילה להתפרץ ולזרוק חפצים מה שלא היה אי פעם, מתחילה לקלל, למרוח את עצמה על הרצפה ולקרוא לכל מי שסביבה במילים ממש לא יפות, אני מתאפקת כמה שאני יכולה עד כדי כך שזה נעשה לבלתי נסבל, מנסה להרגיע אותה בשקט, ללא תועלת. ואת האמת שגם אני מתחילה לאבד את הסבלנות, צעקתי עליה ביומיים האחרונים ואפילו הענשתי אותה....
אני לא יודעת איפה טעיתי ומה לעשות, אני לא רוצה לאבד את הסבלנות שיש לי, אני נהנית מאוד לגדל אותה, אנו משפחה צעירה שכלכך נהנים לגדל את ילדתנו ואני אישית מפחדת שהשינוי שלה ישפיע עליה ועלינו לרעה.
אני צריכה את הייעוץ שלכם דחוף ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות ילדה בת 3.2
ד''ר שירי שדה שרביט05/10/2010לאמא שלום,
סה"כ בתך עד כה הסתגלה למסגרות ממה שהבנתי, ומה שקורה עכשיו הוא מפתיע. אין ספק שגן עירוני הוא שונה במהותו וביחסים הנוצרים בו, מגן פרטי ובגיל צעיר יותר. אישית אני מאמינה שרק עכשיו אחרי החגים "נופל לילדים האסימון" והם מבינים שהם עברו לגן חדש ועליהם להסתגל אליו. המצוקה של בתך היא טבעית, והיא זקוקה לכם שתקבלו את המתח בו היא נמצאת ותנסו להקל עליה.
עדיף להימנע מעונשים בזמן הקרוב ולתת לה זמן אישי אתכם (ולא עם סבא וסבתא אם ניתן בשבועיים הקרובים). אם תחברי אותה עם ילדים מהגן, תזמיני ילד/ה נחמד/ה אליכם אחהצ (לפי בחירתה) או תקבעי עם אמהות פעילות משותפת, הדבר יקל עליהע בהסתגלות. כמו כן כדאי לשוחח עם הגננת ולעדכן אותה שבבית הילדה מבטאת מתח.
סביר להניח שהתגובות שאתם חווים כעת הן זמניות, והשינוי לא אמור להשפיע עליכם לעתיד באופן קבוע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)