שינוי התנהגות ילדה בת 3.2

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות ילדה בת 3.2
    אמא
    05/10/2010

שלום, אני אמא לילדה בת 3 שנים וחודשיים, מאז גיל 11 חודשים היא נמצאת במסגרת. ורק בתחילת שנת הלימודים הנוכחית עברה לגן טרום חובה...
    בתחילת השלב החדש אנו כהורים צעירים הבנו שזו מסגרת שונה ממסגרת המשפחתון הפרטי ושזה הולך להיות יותר רציני עם הרבה גבולות ויותר בעניין לימודי מאשר ליטוף ואהבה.
    מאז תחילת הגן והילדה הולכת בכיף, מנשקת אותי ואומרת ביי אבל מזה מספר ימים היא יוצאת מהגן עם מצב רוח רע ובמקום לקבל אותי בכיף היא מתחילה לקרוא לי במילים לא נעימות... מגיעים הביתה או אצל הסבתא ומתחילה להתפרץ ולזרוק חפצים מה שלא היה אי פעם, מתחילה לקלל, למרוח את עצמה על הרצפה ולקרוא לכל מי שסביבה במילים ממש לא יפות, אני מתאפקת כמה שאני יכולה עד כדי כך שזה נעשה לבלתי נסבל, מנסה להרגיע אותה בשקט, ללא תועלת. ואת האמת שגם אני מתחילה לאבד את הסבלנות, צעקתי עליה ביומיים האחרונים ואפילו הענשתי אותה....
    אני לא יודעת איפה טעיתי ומה לעשות, אני לא רוצה לאבד את הסבלנות שיש לי, אני נהנית מאוד לגדל אותה, אנו משפחה צעירה שכלכך נהנים לגדל את ילדתנו ואני אישית מפחדת שהשינוי שלה ישפיע עליה ועלינו לרעה.
    אני צריכה את הייעוץ שלכם דחוף ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות ילדה בת 3.2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות ילדה בת 3.2

ד''ר שירי שדה שרביט
    05/10/2010

לאמא שלום,
    סה"כ בתך עד כה הסתגלה למסגרות ממה שהבנתי, ומה שקורה עכשיו הוא מפתיע. אין ספק שגן עירוני הוא שונה במהותו וביחסים הנוצרים בו, מגן פרטי ובגיל צעיר יותר. אישית אני מאמינה שרק עכשיו אחרי החגים "נופל לילדים האסימון" והם מבינים שהם עברו לגן חדש ועליהם להסתגל אליו. המצוקה של בתך היא טבעית, והיא זקוקה לכם שתקבלו את המתח בו היא נמצאת ותנסו להקל עליה.
    עדיף להימנע מעונשים בזמן הקרוב ולתת לה זמן אישי אתכם (ולא עם סבא וסבתא אם ניתן בשבועיים הקרובים). אם תחברי אותה עם ילדים מהגן, תזמיני ילד/ה נחמד/ה אליכם אחהצ (לפי בחירתה) או תקבעי עם אמהות פעילות משותפת, הדבר יקל עליהע בהסתגלות. כמו כן כדאי לשוחח עם הגננת ולעדכן אותה שבבית הילדה מבטאת מתח.
    סביר להניח שהתגובות שאתם חווים כעת הן זמניות, והשינוי לא אמור להשפיע עליכם לעתיד באופן קבוע.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו