מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוטרדיםא.ק06/10/2010
שלום ובוקר טוב,
אנחנו זוג בני 30 ו- 28 הורים לנסיכה בת 2.2 וקטנציק בן חודש.
הילדה הגדולה היא מאוד בוגרת ומפותחת - מדברת שוטף , מבינה הכל , גמולה לגמרי מחיתול ביום ובלילה ,ומאוד נבונה.
כמו כל הורה גם לנו היה חשש גדול מאיך האחות הגדולה תקבל את אחיה החדש.
ולשמחתנו היא מקבלת אותו בשמחה, מלטפת דואגת, עוזרת ומאוד מתעניינת.
הילדה נמצאת בגן מגיל צעיר והיא מאוד חברותית ותמיד אהבה ורצתה ללכת לגן.
אלא שבשבועיים האחרונים - עם כל החגים באמצע - הילדה כמה בבוקר ולא רוצה ללכת לגן , היא בוכה עוד בבית , בדרך ובגן הפרידה היא כמעט בלתי אפשרית- היא בוכה בטירוף ולא מוכנה להפרד. בלית ברירה אני עוזב אותה בבכי.
לאחר מספר דקות היא נרגעת אבל לדברי הצוות במשך כל היום היא מחפשת את אמא ואבא, ולעיתים נתקפת שוב בבכי.
כשמגיעים הורים לאסוף את ילדיהם היא פשוט עוזבת הכל ומחכה לנו ליד הדלת/חלון.
שום דבר לא מצליח לגרום לה לשנות התנהגות זו - לא שיחות ולא הבטחות.
בבית היא מדהימה !!! ,לא בוכה , מבינה ומתנהגת כמו גדולה אמיתית !
נשמח מאוד לקבל תגובות והמלצות מה ואיך לעשות כדי לעזור לה ולנו , כי באמת באמת קשה לה... וגם לנו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדים - תגובה
סמדר ריינר06/10/2010שלום לכם,
לא כל כך הבנתי את האמירה שלכם "לשמחתנו הי אמקבלת אותו בשמחה מלפטפת ודואגת" כומר אני מבינה בהחלט מה משמח בזה וזה נורא נחמד, אבל האם אתם באמת חושבים שאין לה שום תחושות שליליות כלפי הולדת האח (שלא סותרות כמובן את האהבה הרבה שחשה אליו?) ייתכן שהיא לא מרגישה לגיטמציה לבטא את חששותיה, כעסיה ומצוקתה כלפי האח בצורה ישירה, והיא משתדלת להחזיק את עצמה, ולהיות נסיכה, כמו שכיניתם אותה ואולי גם זו הציפיה המשודרת לה, ילדה נבונה, גמולה, מבינה הכל, אוהבת את אחיה ואף פעם לא מקנאה, אבל האמת היא שכנראה אין לה כל כך כוח להחזיק את עצמה ויש לה חששות וקשיים. למשל אולי היא חוששת שהקטנצ'יק, כפי שאתם מכנים אותו תפס את מקומה בליבכם ולכן היא לא כל כך בטוחה להיות בגן בלעדיכם. אולי היא איבדה אותכם? שאתם הרבה פחות פנויים אליה,אולי היא מרגישה שהיא בעצם מאוד בודדה כרגע?
אם היא ילדה כל כך מבינה, הייתי מנסה לשוחח איתה, ע כך שבטח נורא קשה לא עכשיו כשאחיה נולד, כי היא צריכה אותכם יותר ממה שהיא מקבלת, ואולי לפעמים היא פוחדת שלא תבואו יותר או שאתם לא חושבים עליה כשהיא בגן. וחשוב שהיא תדע שאתם מאוד אוהבים ואתה, ומותר לה להיות קטנה, מותר לה לפחד ולכעוס ואתם תשדלו מעתה להיות איתה לחוד בלי אחיה פעם בכמה זמן.
בזמן האיכות שאתם מקדישים ה לבד הייתי מציעה לה לשחק בלהיות תינוקת, ולחזור ולפנק אותה שוב כאילו היא התינוקת עכשיו.
אני חושבת שלאחר מתן ההכרה בקושי שלה, הקדשת הזמן באופן שהצעתי והימנעות משידור ציפייה מתמדת שהיא תהיה גדולה, נוחה ומבינה כל הזמן - יהיה שיפור במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)