מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקניית הרגלי שינהמיכל06/10/2010
שלום רב,
בתי בת ה- 9 חודשים עדיין יונקת. עד לפני כשבועיים הייתה נרדמת עם מוצץ על הידיים לאחר שאכלה 100 מ"ל דייסה (היא לא היתה מוכנה לאכול יותר, לא משנה כמה ניסיתי ל"הרעיב" אותה עד לאותה ארוחת ערב).
יש לה טקס שינה קבוע: מקלחת, נשיקות, בקבוק, קצת ציצי, מוצץ וזהו.
ההתעורריות בלילה אצלה הן מרובות ומעייפות מאוד עד שנכנעתי והתחלתי להכניס אותה איתי למיטה בתקווה וזה יעזור להרגעה שלה. בסוף אני מוצאת את עצמי כל הלילה עם הציצי חשוף והיא כל איזה חצי שעה יונקת. ברור שאני לא ישנה ככה בכלל, ועוד קמה בבוקר לעבודה מאוד תובענית.
עכשיו המצב עוד יותר הסתבך. לפני כשבועיים, עם כל החגים באמצע ולפני כן חופשת הקיץ של המטפלת, דברים השתבשו, והיא הפסיקה לקחת בקבוק לחלוטין.אין יותר דייסה והיא רוצה רק הנקה.
מדובר בתינוקת עם 6 שיניים שואכלת מזונות מוצקים במהלך היום (פירות, מרק, פסטה, ביסקוויטים ומעדנים) אבל בערב היא מסרבת לארוחת ערב "דייסה" (לא שהייתה אכלנית גם קודם לכן) ודורשת רק הנקה. עם סיום ההנקה היא לוקחת את המוצץ שלה שמה בפה ונרדמת. אני בד"כ מניחה אותה במיטה לפני ההירדמות הסופית כדי שתדע שהיא ישנה במיטה שלה ושם היא צריכה לישון. אבל אחרי שחצי שעה היא מתעוררת שוב לעוד הנקה, וכך מתחיל כל הלילה, כשהיא בסך הכל די רדומה.
בגלל שהיא לא אוכלת טוב בלילה אני בטוחה שהיא קמה עוד בלילה כדי להשלים את האוכל. אינני חושבת שהנקה כבר משביעה אותה ולכן אני חושבת שהגיע הזמן לגמול אותה מהנקה. אני מרגישה שההנקה כאן היא רגשית והרבה פחות מזינה אותה (היא גם לא עולה במשקל כבר קרוב לחודשיים) והייתי רוצה לעשות זאתת תוך הקניית הרגלי שינה טובים (הילדה פשוט לא ישנה טוב בלילות, עייפה מאוד במהלך היום וניכר ממנה "היפרקטיביות" וחוסר שקט במהלך היום).
אשמח לקבל עצה איך לעשות כן ולמה לצפות בדרך כדי לא לחזור על טעויות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה...
מיכל07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הרגלי שינה - תגובה
נעמה סבג שמש11/10/2010מורין שלום,
את מתארת פה עניין מורכב שלא יכול להפתר במענה של תשובה פשטנית.
אני לא רוצה צורך בגמילה מהנקה עקב המצב שתיארת, אלא אם כן את בוחרת בכך ללא קשר.
יכול להיות שהילדה תאכל בקבוק אבל לא דייסה. צריך לשנות ולבדוק וריאציות שונות.
אין ספק שלילדה אין כלל הרגלי שינה וזה ללא קשר לעניין הרעב. התעוררות בתדירות כזאת אינה בגלל רעב.
היא לא צריכה לישון איתך במיטתך. זה רק יגביר את ההתעוררויות, שהציצי זמין כל הזמן.
יש צורך בתהליך ממוקד והדרגתי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)