דום שתיקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דום שתיקה
    הדס
    06/10/2010

הבן שלי בן 3 וחמישה חודשים שהוא ילד תקשורתי במיוחד ונבון (לא רק בעיני ה"אובייקטיביות"), בזמן האחרון סיגל לעצמו דפוס שבו בזמנים מסויימים הוא מפסיק לדבר-נאלם דום. זה קורה בד"כ כשעייף וכשמבקש משהו ולא נענה. (למשל הבוקר כשאמר אני לא רוצה ללכת לגן וכשראה שלא יילך לו כמובן, הפסיק לדבר).מצב זה זה נמשך בין מס דקות לשעה ולעיתים מעט יותר .במצב זה הוא מוביל אותנו ביד להראות מה רוצה או מוציא צלילים לא ברורים בכוונה. אנחנו מתעלמים מכך ומשתדלים לא להיענות לו לבקשותיו עד שלא מדבר באופן ברור כפי שהוא יודע היטב.
    עקב תגובתנו, נראה לי מוזר שממשיך עם זה כיוון שלא נראה לי שיש לו רווח מזה. מצד אחד נראה לי לגיטימי שהוא נכס למצב של שקט כשכועס או מתוסכל, מצד שני קצת מדאיג אותי כשהוא נאלם דום. מה דעתך? יש משהו שאנו יכולים לעשות כדי לא להעצים את התופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום שתיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום שתיקה - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום הדס,
    כמה זמן נמשכת התופעה וכמה זמן אתם מגיבים כך? ייתכן שהוא פשוט יותר עקשן ממה שנדמה לך וצריך להמשיך עוד בדרך שאתם נוקטים בה כי היא נראית לי נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום שתיקה-תגובה

הדס
    09/10/2010

תודה על תגובתך, התופעה הזאת התחילה בערך לפני חודשיים, היא לא קורית יום יום, אלא מס פעמים בשבוע ויכולה להסתיים אחרי כמה דק' או יותר. אני מבינה מדברייך שאנחנו צריכים להמשיך בדרך זו ולא להתייאש... נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום שתיקה-תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום הדס,
    חודשיים זה הרבה זמן. הכיוון שלכם נשמע לי נכון, אבל ייתכן והיישום לא מספיק מדוייק. קודם כל אם אתם מתעלמים מבקשותיו כשהוא שותק, חשוב שזו תהיה התעלמות אמיתית, כלומר אם אתם מתעלמים מהבקשה עצמה אבל משקיעים שפע של תשומת לב, נאומים, משאים ומתנים ושכנועים כדי שיתחיל לדבר - לא עשיתם כלום. ההתעלמות פירושה לא להתייחס אליו כשהוא עושה את זה מלבד הודעה קצרה על כך שאתם מתכוונים לא להתיחס עד שהוא ידבר.
    דבר שני הוא העיקביות. את אמרת "משתדלים" השאלה היא מה זה נקרא משתדלים, האם כשאין לכם כוח אתם מוותרים וזהו? כי אם אתם לא מגיבים תמיד באותה דרך, זה לא יעיל.
    אם אתם פועלים לפי ההוראות האלה ובכל זאת העניין לא נעלם במשך חודשיים, וזה מאוד מפריע לכם, תמיד אפשר לפנות ליעוץ יותר מעמיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו