בת 3 תוקפנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 3 תוקפנית
    אמא
    06/10/2010

שלום,

אני נתקלת בזמן האחרון יותר ויותר עם בתי בת ה- 3 בתוקפנות
    היא לא מוכנה לקבל את המילה לא.. ומה לעשות אי אפשר כל הזמן לרצות אותה.
    התסכול שלה מתבטא בצרחות דחיפות יריקות ואפילו לצערי במכות.

היא בת אמצעית אחותה הגדולה בת 5 והקטנה בת 3 חודשים
    בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי ללידה אבל את אחותה הקטנה היא מקבלת בפנים יפות אז ירדתי מהסיפור הזה אבל מאז שהתחיל שנ"ל היא מאוד "אוהבת" אותה.
    מנדנדת את התיקונת חזק מחבקת חזק אבל לא מרביצה או נושכת חלילה.

אני לא יודעת איך להתמודד איתה ניסיתי לא להתייחס .. להסביר ,לכאוס,
    עונשים זמן איכות, אבל אני לא מצליחה לגשת אליה ולהבין למה היא מתנהגת ככה.

דוגמה : כל אמא שרואה שהילדה שלה נופלת היא רצה אליה ורוצה לחבק או לנשק אותה
    אם אני עושה את זה היא פשוט צורחת עליי ולא מוכנה שאני אתקרב.
    עוד דוגמה:
    היא אוהבת לישון על הריצפה אז אחרי שהיא נרדמת אני מרימה אותה למיטה, קרה כמה פעמים שבעקבות זה היא מתעוררת ופשוט מתחילה לצרוח עד כדי כך שהשכנים כבר בקשו שקט.

מהמצב הזה אני כבר מתוסכלת ובגלל זה אני עכשיו מנסה כל הזמן לרצות אותה העיקר שהיא לא תצרח תצעק תדחוף וכו'

עזרה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 תוקפנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 3 תוקפנית - תגובה

סמדר ריינר
    06/10/2010

שלום לך,
    שני דברים גורמים להתנהגות של ביתך - קנאתה באחותה הקטנה והעדר סמכות הורית מצידך.
    העובדה שהיא קיבלה את אחותה בסבר פנים יפות לא מעידה על כך שהי אאל סובלת ולא מקנאה. ילד וגם אדם מבוגר יכו להרגיש כל מיני דברים בו זמנית.
    למשל כשאת כועסת עליה זה אומר שאת לא אוהבת אותה יותר? את לא מרגישה לפעמים שאת שונאת או מקנאה בחברה טובה? בעלך לא מעצבן אותך לפעמים?
    לזה צריך לתת הכרה, אין טעם לכעוס על זה אבל אפשר להגיד :אני יודעת שקשה לך, את מאוד אוהבת את אחותך אבל גם קשה לך מאז שהיא נולדה, אולי גם את רוצה להיות תינוקת לפעמים , אולי את מרגישה שאנחנו פחות פנויים אלייך, וכו'.
    דבר שני, את לא יכולה לחיות תחת טרור. שתצעק, ושיתלננו השכנים. אין ברירה, חייבים לשמור על עיקביות. את צריכה להחליט על מה את מתעקשת ועל מה לא. לא על כל דבר חייבים להילחם, אבל את בודאי לא יכולה לרצות אותה כל הזמן. אם לא נעים לה שאת מחבקת אותה כשהיא נופלת - אז לא. על זה לא חשוב להתעקש.ע דברים אחרים, שקשורים לבטיחות למשל - כן. כמו כן, אם בעלך נמצא חשוב שהוא יסייע לך בשעות שהוא נמצא להעביר קו תקיף. אין צורך בהסברים ובשיחות, אלא בטון נחרץ וברור, אמירה קצרה מאוד, העדר התרשמות מהצרחות שלה ועיקביות. ייתכן שבנסיונות הקודמים שלך לא היית מספיק עיקבית, לא מספיק התמדת ולא היית מספיק נחרצת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו