מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרתכם בבקשהדנה07/10/2010
שלום רב יש לי 3 ילדים שני בנים ובת בגילאי 8 6 ו4 בהתאמה.שתי שאלות לי אלייך:1.בני בן הכמעט 6 מתחילת השנה מתעורר קבוע בלילה בערך פעממים שלוש וקורא לנו שנישאר עד שירדם בחזרה (יש לציין שגם לפני תחילת השנה הוא היה מתעורר לעיתים בלילה אך לא בתדירות כזאת וגם לא כל לילה גם אז היה מבקש שיהו לידו עד שירדם)הוא בגן חובה עד עכשיו היה בגן פרטי ניסיתי להבין ממנו אים עובר עליו משהו להבנתי קצת קשה לו המעבר אבל לא יותר מזה ובטב ובטח לא משהוא חמור חלילה.כשבעלי מתעורר אליו אז הוא נשכב לידו במיטה כשאני מתעוררת אליו אני מבררת איתו בקצרה אים הכל בסדר ושיחזור לישון ובבוקר אני קצת כועסת עליו שעכשיו אמא מאד עייפה ,מיותר לציין שהוא מעדיף שאבא שלו יקום אליו בלילה כי הוא לא כועס ובנוסף שוכב לידו במיטה,אבל אני אומרת לו שאבא עייף ולא יכול(למרות שלבעלי אין התנגדות לקום)יש לציין שמאז שאני קמה אליו התדירות פוחתת אבל עדיין כל לילה וזה קשה אני חייבת להדגיש שהילד מתנהג רגיל ולא נראה שעובר עליו משוא מלבד קושי קל אחרת לא הייתי כועסת (בקטנה)כיצד לנהוג?2.ביתי בת הכמעט 4 טיפה מלאה היא אוכלת ארוחת בוקר עים אחים שלה בסביבות 7(חביתה עים מלפפון אוכלת יפה)היא בגן פרטי שם היא אוכלת ב8וחצי בערך ארוחת בוקר כמות יפה אחר כך אוכלת שם ארוחת צהריים שוב פעם יפה בסביבות11 וחצי וכשמגיעה לבית רוצה לאכול ארוחת צהריים עים אחים שלה זה נראה לי קצת מוגזם אני אומרת לה אבל אכלת בגן והיא עונה שהיא רעבה אני לא יכולה לסרב לה מה לעשות?(הדיווח של הגננות מהימן אני אכן מאמינה שהיא אוכלת שם יפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום דנה,
לגבי השאלה הראשונה, לא ברור לי למה את כועסת. כעס הוא לא שיטת חינוך וגם לא שיטה להצבת גבולות. הדרך להציב גבולות היא באופן החלטי אבל זה לא קשור לכעס, ובודאי שאין טעם ליצור אצל הילד ריגשי אשמה על כך שאת עייפה. זה לא רלוונטי ולא עוזר. אם את רוצה שהוא יישן בשקט בלילה את פשוט צריכה להבהיר לו שיחזור לישון. ואתם צריכים להיות עיקביים ומתאומים ביניכם את ובעלך, כלומר בודאי שזה לא לעניין שבעלך יישן לידו בלילה. אתם צריכים להסכים ביניכם על תגובה.
עכשיו לגבי הקושי שעובר על הילד. מה זאת אומרת את לא רואה שעובר עליו קושי? זה שהוא מתעורר בלילה זה לא אומר שעובר עליו קושי? כן זה קשה לעבור גן, וצריך, במקביל להצבת הגבולות גם להתייחס לקושי שלו, לברר איתו, (אולי את עושה את זה) איך היה בגן, האם קשה לו, מה קשה לו, אולי הוא מתגעגע לגננת משנה שעברה, אוי כדאי ללכת לבקר אותה יום אחד, אולי הוא מתגעגע לחברים משנה שעברה, אולי כדאי לקבוע איתם לפעמים אחה"צ, אוי עוד אין ו חברים חדשים, אולי הגננת נראית לו קשוחה וכו'. כדאי לדבר על הדברים האלה ולהציע לו דרכים להתמודד.
וזה מוביל אותי לשאלה השניה השניה שלך לגבי הילדה. תראי, כשילד אוכל יותר מדי זה יכול להצביע על בעיה רפואית, או על חסך ריגשי. קודם כל כדאי לך לשלול בעיה רפואית. אם עשית זאת, והכל בסדר, אז ייתכן מאוד שהידה שלך מבקשת להתמלא באוכל אך מה שחסר לה זו התייחסות ריגשית, ואני לא מתכוונת בהכרח לחום ואהבה, אם כי זה יכול להיות גם זה, אלא יותר לתשומת לב לרגשות שלה ולצרכים הריגשיים שלה. משהו בדומה למה שהצעתי לך לעשות עם הבן. אני לא מכירה אותך, אך אני מתרשמת שייתכן ואת מאוד רוצה שהבית יתקתק והילדים יהיו בסדר ואת אולי לא תמיד פנויה לקשיים שעומדים מאחורי ההתנהגות שלהם אלא רוצה שההתנהגות הפחות טובה תעלם וזהו .וייתכן שאת לא מספיק שמה לב ונותנת מקום לקושי הריגשי שיש מאחורי ההתנהגות.
לכן בכוונה אני לא רוצה להיכנס איתך לעניין האוכל אם לתת לה לאכול או לא, אלא חשוב לי שתלכי ותבדקי את הדברים ואם יש צורך תפני להדרכת הורים כדי לראות מה מצוקה שמאחורי האכילה של ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)