מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כפר חורפישאמירה07/10/2010
שלום..
הבת שלי בת 3 , היא בגן טרום חובה, 1)היא מסרבת לעשות תסרוקות ,ורק לעיתים נדירות מסכימה או מבקשת לעשות , היא מתולתלת ואני עדינה איתה כאשר אני מסרקת לה את השיער , היא מאוד עקשנית במיוחד בבוקר לפני היציאה לגן דבר שמרגיז אותי בגלל האיחור שלי ושלה , 2)ועוד נקודה אתמול הרטיבה בבגדים בגן ואני לא יודעת למה... בדרך כלל זה לא אופייני לה היא נקייה .
בבקשה עזרו לי איך לשכנע אותה והפחית מהעקשנות שלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפר חורפיש - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום אמירה,
קודם כל כדאי לשים לב מי העקשן. אולי גם את מתעקשת והילדה לא רוצה תמיד להתאים את עצמה אלייך. למה זה כל כך חשוב לעשות תסרוקות? עם תלתלים אפשר ללכת פזור וזה יפה. אם זה מה שהיא רוצה למה את מתעקשת איתה. אם את רוצה להפחית את ההתעקשויות ייתכן וכדאי לעשות סדרי עדיפויות - על מה חשוב להקפיד - ענייני בטיחות, שעות שינה, רחצה וכו', ועל מה לא, ולשחרר בכך חלק גדול מהמאבקים במהלך היום, וגם לתת לילדה קצת הרגשה של חופש ועצמאות שגם היא מחליטה על הצמה בחלק מהדברים. זה חשוב להתפתחות.
אם הידה מרטיבה, זה יכול להיות מקרי, זה קורה לפעמים בגיל הזה, וזה גם יכול להעיד על מצוקה מסויימת אם זה חוזר על עצמו. ייתכן שזה קשור למאבקי הכוח שיש ביניכם. בעיות בסוגרים (כשזה פסיכולוגי ולא פיזי, וכאן צריך לעשות בדיקה אצל רופא כדי לוודא שאין בעיה פיזית) בדרך כלל מעידות על ענייני שליטה ומאבקי שליטה, וזה קצת מתאים לבעיה הראשונה שתארת, ולכן אני מציעה לך להרפות קצת ממאבקי השליטה שלך עם הבת שלך, ואולי גם ההרטבה לא תחזור על עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)