מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצישרונה07/10/2010
שלום, בתי בת חמש וחצי, בעלת שיער מתולתל, דבר המפריע לה מאוד. כל ניסיונות השיכנוע אינם מועילים. שמנו לב שלפני הגן או לפני מסיבה או במהלך אירועים חברתיים האובססיה מתגברת. למשל עתה הגיעה אליה חברה, והילדה מסתגרת בחדר כבר חצי שעה מאחר ואינה מצליחה לסדר לעצמה תסרוקת. האם זו חרדה חברתית? מה לעשות? האם צריך לקחת אותה להתייעצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום שרונה,
אני לא יכולה לדעת על פי הנתונים שמסרת ממה נובעת הבעיה. אני לא יודעת אם זו חרדה חברתית, אך אם זה מפריע לכם מאוד ייתכן שכדאי לכם לפנות לטיפול איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי
שרונה07/10/2010תודה רבה על התשובה המהירה. איזה נתונים להוסיף?
היא מסתרקת או מבקשת ממני לעשות לה תסרוקת. אח"כ היא שמה קשת/סרט/קשת וסרט יחד, וגם סיכות, הכל כדי לייצר לעצמה חזות שלא יראו בה את התלתלים. אם מבצבצת שערה סוררת היא מתרגזת. אבל אם אנחנו במסיבה או שבאים אנשים, היא באה פעם אחר פעם לבקש שאתקן את התסרוקת כי זה לא מסתדר לה, ומתחילה לבכות. פעמים רבות הדבר נפתר בכך שמאפשרים לה להרטיב את השיער, כי אז היא מרגישה שהוא חלק לכאורה. לעיתים היא מורחת סבון על השיער בהסתר, על מנת להחליקו. הכל מלווה בבכי ובהתנהגות די היסטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לגבי שיער אצל בת חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר07/10/2010שלום שרונה,
לא ציינתי אילו נתונים להוסיף כי חשבתי שאת רוצה תשובה לגבי הפניה לטיפול. תראי הבת שלך בחרדה, ואני לא מכירה אתכם ולכן אני לא יכולה לדעת למה. יכול להיות שזו חרדה שיש לכם במשפחה, יוכל להיות שזהו סוג של פרפקציוניזם, אני באמת לא יכולה לדעת, לכן אם זה באמת מאוד מטריד אתכם, אולי כדאי לכם לפנות לבירור יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)