היכרות של הילדה עם בת זוג חדשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היכרות של הילדה עם בת זוג חדשה
    אייל
    07/10/2010

שלום,

התגרשתי לפני כשנתיים ואני אב לילדה בת כ - 5. מזה כשנה אני נמצא בזוגיות חדשה. עד כה לא בוצעה היכרות בין בת הזוג החדשה לבין הילדה.

לפני כמספר חודשים גרושתי נישאה מחדש ועברה לגור עם בן הזוג והילדה בעיר אחרת. גם אני עברתי למקום חדש בכדי להיות קרוב לילדה.

כתוצאה משינויים אלו הילדה פיתחה קושי לבוא אליי וללון אצלי כפי שהיה בעבר. בחודשים האחרונים ויתרנו על הלינה של הילדה אצלי והתחלנו בתהליך ייעוץ עם הילדה לטיפול במה שעובר עליה. בשבועות האחרונים חל שיפור ברצונה לבוא אליי ולהיות איתי ובהדרגה אנו מחזירים את הלינה שלה אצלי.

ברצוני להכיר לה את בת זוגי החדשה ומתלבט האם המועד הנוכחי מתאים וכיצד עליי לבצע זאת אם כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היכרות של הילדה עם בת זוג חדשה - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2010

שלום אייל,
    תראה, על פניו לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לבצע את ההכרות הזו עכשיו. עם זאת, אם הילדה בטיפול, נראה לי שהכי נכון להתייעץ עם המטפל/ת שלה כי הו/יא מכיר/ה את מצבה הכי טוב. שם גם אפשר להתייעץ גבי הדרך לעשות זאת. אני באופן כללי בעד הדרגתיות, ובלי יותר מדי הסברים מסובכים. כלומר לדבר עם הילדה על כך שיש לך חברה, כמו שלאמה יש בן זוג, ואת הרוצה שהם יכירו אחת את השניה. אחר כך להפגיש ביניהם למפגש קצר יחסית, ארוחת ערב, או סרט ביחד, לאחר כמה בילויים קצרים יחסית, אפשר לבלות יחד יום שלם ובהמשך סוף שבוע שלם, כשהילדה אצלך. כדאי לשים לב לתגובת הילדה, לענות על שאלות, לשים לב אם משהו מטריד אותה, ולמצוא דרך להבטיח את מקומה גם כשבת הזוג נמצאת מבחינת חלוקת תשומת הלב. אם לבת הזוג יש ילדים משלה ומתוכננים מגוירם משותפים, אז בכלל כדאי להקדיש מחשבה איך שומרים לילדה מקום ברור ובטוח בתוך המערכת החדשה שנבנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו