פעם ראשונה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעם ראשונה בגן
    ילנה
    08/10/2010

שלום רב,
    אני רוצה להתעייץ לגבי ביתי בת שנתיים. לאחר החגים היא נכנסה לגן, גן שאני מכירה (בתי הגדולה הייתה בו), היא נמצאת בגן 08:00-12:00 - 4 שעות.
    ביום הראשון הכל היהי תקין, היא נכנסה לגן והתחילה לשחק אך ביום השני הכל התחיל ונמשך עד היום. היא לא רוצה ללכת לגן ברגע שסבתא מתקרבת איתה אל שערי הגן היא מתחילה לבכות ומבקשת ממנה לחזור הביתה. בגן היא לא משחררת את סבתא, אך שהוא מנסים להושיב אותה בעגלה שלה ואז לאט, לאט סבתא הולכת אך כשהיא מגלה בכי מתחיל שוב. אותו דבר קורה כשמגיעים לקחת אותהץ ברגע כשהיא רואה את סבתא היא מתחילה לבכות (עם דמעות), גננת בגן אומרת שלאחר מס' דקות, לאחר עזיבה שח סבתא היא נרגעת.
    אני מבינה , שאני שואלת שאלה , אולה סטנדרתית מדי, אך לכול מקות לוחצים אלי , שאני הורסת את הילדה!!!! כשאני שואלת אותה על הגן, היא אומרת שלא נלך. האם זה תקין ורק צריך לחכות שהיא תתרגל או אולי היא עדיין לא מוכנה וצריך להשאיר אותה עוד שנה בבית? מאוד מדאיג אותי : בכי שלה כשבאים לאסוף אותה מהגן ובנוסף גם בשנה היא כל הזמן קוראת לסבתה.
    עם דבר כזה א התמודדתי עם הילדה הגדולה, לכן זה חדש לי.
    אודה לכם על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעם ראשונה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעם ראשונה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2010

שלום לך,
    אם הילדה נרגעת אחרי שהסבתא הולכת, ומשתלבת בגן כמו שצריך, אין סיבה לדאגה. הבעיה היא לא שהיא לא משתלבת בגן, אלא שכנראה אתן משדרות לה דאגה וחרדה, ולכן היא מתקשה להירגע. אתן חייבות להתייחס לכך בקור רוח, ולא להראות שאתן נורא מושפעות מהדבר הזה. אפשר לתת לה להביא חפץ מסויים שהיא אוהבת מהבית, לסכם עם הגננת על טקס פרידה קצר, וזהו, מעבר לזה לא לעשות עניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו