כאבי בטן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    אני
    09/10/2010

שלום רב!
    יש לי בעיה גדולה- אני לא יודעת איך להתמודד איתה!
    הבן שלי בן 4.5 חברותי, עליז ומלא שמחת חיים כרגע עובר משבר קשה מאוד ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    השינויים שעברנו לאחרונה בתחילת ספטמבר- מעבר דירה, כפועל יוצא מכך - מעבר גן, וצהרון חדשים, עד כה היה בגן ויצו, וכעת עבר לגן עירוני. כמו כן לבקשתו הועברה לחדרו אחותו בת שנה ושלושה חודשים, בבית הקודם ישנה בחדר איתי, ועכשיו הוא ביקש שתהיה איתו ( למרות שיש חדר נוסף פנוי שמשמש כעת כחדר משחקים).
    כל הסיפור התחיל לפני שבוע בדיוק, ביום שישי שעבר כאשר מהערב החל להתלונן על כאבי בטן (מצבעה על אמצע הבטן) אני עבדתי לילה , א זבעלי הזמין לו רופא מביקור רופא, שהורא ללכת למיון במידה וימשיכו התלונות- כך נעשה, במיון לא התרשמו מבעיה חריפה כל שהיא והוא שוחרר, תלונות לא פסקו... כל יום שבת ולילה אחריו הוא בכה והתלונן לסירוגין, ביום ראשון בבוקר פנינו לרופא שלו שגם הוא הפנה אותנו למיון - במיון, חשבו על תולעים??? למרות שאין תלונות על גרד בפי הטבעת, ניתן מרשם לורמוקס- אותו קיבל, ושוחרר.
    התלונות לא פסקו גם את הלילה של יום ראשון הילד לא ישן ( וגם אנחנו), כאשר הילד משתמש במילים : "את לא מבינה אני סובל?" , "אני צריך רופא דחוף"- דאי מלחיץ. ביום שני פנינו שוב לרופא ילדים (אחר) ושוב הופננו למיון, והילד אושפז למעקב נעשה US בטן שהדגים בלוטות לימפה מרובות בבטן אמצעית ותחתונה שאולי מסבירים את הכאבים, כל בדיקות דם שנעשו תקינות. הילד מאוד נהנה בבית חולים- היות ואני עובדת שם, אז פינקו אותו, ביום השיחרור מאוד התאכזב ולא רצה לעזוב!
    תלונות על כאבים לא פסקו, הוא קם בלילה מספר פעמים והרבה זמן לא נירדם בין היקיצות, מתלונן על כאב בטן, מבקש ש,אעשה לו סיבוב בכל הבית על הידיים, בוכה וככה כל הלילה, במשך כבר 8 לילות.
    פרט חשוב פיספסתי- כמובן לא מעוניין ללכת לגן, אמר שיש ילד שהרביץ לו, כמובן נושא הועלה בפני הגננת והוא בטיפול, ישנו קושי בפרידה בבוקר יותר מהאבא מאשר מהאמא , למרות שגם איתי הוא בוכה.
    אין לי מושג איך להתייחס לכאבי בטן הללו שכמעט בטוח על רקע פסיכוסומתי, אין לי מושג איך להוציא את הילד הקטן שלעי מה"דיכאון" הזה, כאשר אני לוקחת אותו לגן משחקים להפגש עם חברים מהגן הקודם, לא משחק איתם, מרבה לשבת על הספסל, ליילל, להתלונון בין היתר על הייפות שמאוד מוסברת כי הוא לא ישן טוב בלילות.
    מאוד אשמח לעצה טובה, אני שוקלת אפילו פניה לפסיכולוג- האם זה נחוץ?
    תודה
    נ. ב בחודש של החגים עשינו כניסה הדרגתית לגן ע"מ לעזור לו להקלט, כמעט ולא לשחנו אותו לצהרון- כנראה לא עזר... :(((

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2010

שלום לך,
    ייתכן שעם המעבר לגן עירוני, נוצר מצב שאתם והוא רואים אותו כ"גדול". ואולי זה התחיל עוד קודם, אבל המעבר השנה נתן לכך סימליות נוספת. ייתכן שחלק מהמשמעות עבורו ועבורכם בלהיות "גדול" היא להחזיק את עצמו לבד, להתגבר כל הזמן, לתת דוגמה לאחותו, לא להתנהג כמו תינוק, לוותר על פינוק ובקיצור וויתור אחד גדול מתמשך ותובעני. ייתכן שמבחינתו הדרך היחידה לקבל יחס מפנק ומטפל של ילד קטן, שהוא עדיין זקוק לו, הוא כשהוא חולה. במיוחד כשהוא צריך יחס אימהי, מאחר שהוא יודע שאת עובדת עם אנשים חולים, והם מקבלים ממך הרבה יחס, חמלה ועזרה, הדרך היחידה להבטיח לו משהו מהיחס האימהי שהוא כל כך מתגעגע אליו היא לחבור אלייך בבית החולים. עדיין, גם אם המקור הוא פסיכוסומטי, הכאבים הם בהחלט אמיתיים, אבל אני מסכימה איתך שייתכן שהמקור הוא פסיכולוגי.
    אני מציעה לך לבלות איתו זמן איכות, לבד, שבו את מפנקת אותו, ומרשה להיות התינוקי הקטן שלך, בלי להתייחס לכך בצורה שיפוטית ולהגיד לו "אבל אתה גדול" ואז הוא לא יצטרך להיות חולה בשביל זה... ואל תדאגי, הוא יחזור להיות ילד גדול אחר כך, כי גם לזה יש רווחים בשבילו, אבל זה לבד זה לא מספיק, הוא עדייין גם קטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר! תודה רבה

אני
    09/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    09/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו