מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרהמורן09/10/2010
שלום
אני לא יודעת איך להתמודד עם הבן שלי בכל הקשור בפרידה מאביו לאחר שהייה איתו.
אני גרושה כמעט שנה. יש לי שני ילדים.
בת 5 ובן 3.5
הבן מאוד מאוד מחובר וקשור לאביו.
יש לנו הסדרי ראיה קבועים: פעמיים בשבוע (לינה באחד מהם) וסופש לסירוגין.
בכל פעם שאני באה לקחת את הילדים, הבן הקטן בוכה בלי סוף! הוא צועק שהוא לא רוצה ללכת איתי הביתה והוא לא רוצה אותי ושהוא רוצה להשאר עם אביו.
הבכי קורע לב ממש ואמיתי.
אני מבינה שהוא מאוד קשור אליו, ואני גם מוכנה להודות שכנראה עם האב יותר כיף לו.
לאביו יש בית עם גינה (בני מאוד אוהב להיות הרבה בחוץ ולא בתוך הבית) ויש לו המון משחקים שמשחקים בחוץ (גיפ, אופניים, כדורגל וכדומה).
בנוסף האב גר עם הוריו שהם מאוד קשורים לבני ומפנקים אותו.
אני יכולה להבין שיותר נעים לו שם.
מצד שני אני אמא שלו והורס אותי לשמוע אותו ככה. הוא מתנהג כאילו הוא סובל בבית שלנו. מי שישמע את הצרחות שלו עלול לחשוב שאני מתעללת בו חלילה.
אני מודעת לחסרונות שלי, אני פחות סבלנית מאביו שמקדיש להם כנראה יותר ממני בזמן המועט (יחסית אלי) שהם אצלו.
הבת הגדולה באה אלי בשמחה למרות שאני רואה שקשה לה להפרד מאביה.
נסיתי להגיע לאביו ולהשאר שם זמן מה לפני שהולכים וניסיתי גם הפוך, לקחת אותם מהר.
הבעיה שהוא צורח בלי סוף וכועס עלי שאני לוקחת אותו.
מה לעשות? מה מקור הבעיה? האם יש דרך מסויימת בה אני צריכה לנהוג?
לפעמים אני חושבת שאולי עדיף שהאבא יגדל אותם ואני אהיה על גדר המבקרת מס פעמים בשבוע.
למרות שלא נראה לי שזו אופציה מצד האב.
אני מאמינה שאם הוא היה גדול יותר הוא פשוט לא היה בא הביתה איתי.
אני פשוט מכניסה אותו לאוטו בלי לכעוס וכנגד רצונו ונוסעת.
מחכה בקוצר רוח לתגובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר09/10/2010שלום מורן,
ייתכן שיש מקום שתיפני לעזרה קצת יותר מעמיקה מייעוץ בפורום. נשמע שאת מאוד חסרת ביטחון בקשר להורות שלך. לא ברור לי למה. בגלל שאין לך בית עם גינה? בגלל שאת לא גרה עם ההורים שלך שעוזרים לך וכל מה שנשאר לך זה להיות סבלנית פעמיים בשבוע לבן שלך?
אין שום הצדקה להתנהגות של הילד שלך, זו לא סיבה לכעוס עליו או להעניש אותו חלילה, אך זו גם לא סיבה לאבד את ביטחון באימהות שלך. את נוהגת נכון, את לא אמורה להתרשם מהבכי הזה, את אמא שלו, והוא מאוד זקוק לך.
הידלים שלך לא מינו אותך להיות אמא, והם גם לא יכולים לפטר אותך. הורות היא לא דבר שניזון מחיזוקים של הילדים, אלא את בחרת להיות אמא, את עושה כמיטב יכולתך, ואם הילד בוכה זה לא אומר שאת אמא לא טובה. זה אולי אומר שהוא קרוע מהגירושין, ייתכן שמועברים אליו כל מיני מסרים בבית אביו, אני לא יודעת, ייתכן ואני טועה, אבל יש כל מיני סיבות אפשריות לבכי הזה, ואף אחת מהן לא אמורה להביא אותך לוותר על אימהותך.
אני מציעה לך בחום ללכת לקבל ייעוץ מסודר כדי להתמודד עם הדינמיקה עם ילדייך ועם הגרוש ומשפחתו ולחזק את ביטחונך העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)