צריכה עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • צריכה עזרה
    מורן
    09/10/2010

    שלום
    אני לא יודעת איך להתמודד עם הבן שלי בכל הקשור בפרידה מאביו לאחר שהייה איתו.
    אני גרושה כמעט שנה. יש לי שני ילדים.
    בת 5 ובן 3.5
    הבן מאוד מאוד מחובר וקשור לאביו.
    יש לנו הסדרי ראיה קבועים: פעמיים בשבוע (לינה באחד מהם) וסופש לסירוגין.
    בכל פעם שאני באה לקחת את הילדים, הבן הקטן בוכה בלי סוף! הוא צועק שהוא לא רוצה ללכת איתי הביתה והוא לא רוצה אותי ושהוא רוצה להשאר עם אביו.
    הבכי קורע לב ממש ואמיתי.
    אני מבינה שהוא מאוד קשור אליו, ואני גם מוכנה להודות שכנראה עם האב יותר כיף לו.
    לאביו יש בית עם גינה (בני מאוד אוהב להיות הרבה בחוץ ולא בתוך הבית) ויש לו המון משחקים שמשחקים בחוץ (גיפ, אופניים, כדורגל וכדומה).
    בנוסף האב גר עם הוריו שהם מאוד קשורים לבני ומפנקים אותו.
    אני יכולה להבין שיותר נעים לו שם.
    מצד שני אני אמא שלו והורס אותי לשמוע אותו ככה. הוא מתנהג כאילו הוא סובל בבית שלנו. מי שישמע את הצרחות שלו עלול לחשוב שאני מתעללת בו חלילה.
    אני מודעת לחסרונות שלי, אני פחות סבלנית מאביו שמקדיש להם כנראה יותר ממני בזמן המועט (יחסית אלי) שהם אצלו.
    הבת הגדולה באה אלי בשמחה למרות שאני רואה שקשה לה להפרד מאביה.
    נסיתי להגיע לאביו ולהשאר שם זמן מה לפני שהולכים וניסיתי גם הפוך, לקחת אותם מהר.
    הבעיה שהוא צורח בלי סוף וכועס עלי שאני לוקחת אותו.
    מה לעשות? מה מקור הבעיה? האם יש דרך מסויימת בה אני צריכה לנהוג?
    לפעמים אני חושבת שאולי עדיף שהאבא יגדל אותם ואני אהיה על גדר המבקרת מס פעמים בשבוע.
    למרות שלא נראה לי שזו אופציה מצד האב.
    אני מאמינה שאם הוא היה גדול יותר הוא פשוט לא היה בא הביתה איתי.
    אני פשוט מכניסה אותו לאוטו בלי לכעוס וכנגד רצונו ונוסעת.
    מחכה בקוצר רוח לתגובה.
    תודה מראש.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • צריכה עזרה - תגובה

    סמדר ריינר
    09/10/2010

    שלום מורן,
    ייתכן שיש מקום שתיפני לעזרה קצת יותר מעמיקה מייעוץ בפורום. נשמע שאת מאוד חסרת ביטחון בקשר להורות שלך. לא ברור לי למה. בגלל שאין לך בית עם גינה? בגלל שאת לא גרה עם ההורים שלך שעוזרים לך וכל מה שנשאר לך זה להיות סבלנית פעמיים בשבוע לבן שלך?
    אין שום הצדקה להתנהגות של הילד שלך, זו לא סיבה לכעוס עליו או להעניש אותו חלילה, אך זו גם לא סיבה לאבד את ביטחון באימהות שלך. את נוהגת נכון, את לא אמורה להתרשם מהבכי הזה, את אמא שלו, והוא מאוד זקוק לך.
    הידלים שלך לא מינו אותך להיות אמא, והם גם לא יכולים לפטר אותך. הורות היא לא דבר שניזון מחיזוקים של הילדים, אלא את בחרת להיות אמא, את עושה כמיטב יכולתך, ואם הילד בוכה זה לא אומר שאת אמא לא טובה. זה אולי אומר שהוא קרוע מהגירושין, ייתכן שמועברים אליו כל מיני מסרים בבית אביו, אני לא יודעת, ייתכן ואני טועה, אבל יש כל מיני סיבות אפשריות לבכי הזה, ואף אחת מהן לא אמורה להביא אותך לוותר על אימהותך.
    אני מציעה לך בחום ללכת לקבל ייעוץ מסודר כדי להתמודד עם הדינמיקה עם ילדייך ועם הגרוש ומשפחתו ולחזק את ביטחונך העצמי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו