התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    לי
    10/10/2010

הי,
    הבן שלי בן 12, עושה המון בעיות בבית הספר,מפריע/מתפרע/מקלל/מרביץ.. אין לו אפילו חבר אחד בכיתה, ההורים מאוד מעוניינים להוציא אותו מהכיתה.. ובית הספר גם נוטה לכיוון הנ"ל. הילד הוא עם בעיות ADHD עשינו לפני זמן מה איבחונים, וניתנו לו כל ההקלות האפשריות לבית הספר, אך כיוון שתוצאות האבחון עדיין לא הגיעו לבית הספר הן עדיין לא נכנסו לתוקף. הילד טוען שהילדים מתגרים בו, צוחקים על גודלו (הוא נמוך לגילו בגלל הכדורים שנטל במשך השנים הם עכבו גדילה..) וכן הם מוצאים כל נושא אפשרי על מנת לצחוק עליו ולהקניט אותו, דבר שלוחץ לו בדיוק על הנקודות הכואבות ולכן מתפרץ עליהם ומתנהג כמו שמתנהג, הבעיה שבגלל כל הבעיות שהוא עושה בבית הספר תמיד מפילים הכל עליו.. (אני לא אומרת שהוא תמים..) אך לפעמים לא הוא זה שמתחיל..
    עוד מעט יש לכיתה יום גיבוש.. בית הספר מבקש הורה מלווה שיהיה צמוד אליו בגלל כל הבעיות איתו.. ואני מתלבטת אם בכלל לתת לו ללכת.
    מצד אחד יום גיבוש זה כיף.. אבל עם כל הבעיות שהוא עושה, וגם לא מראה נכונות לשיפור.. אני אומרת למה לתת לו ללכת? כדי שיהרוס את הכיף לכולם? וכל עוד הוא לא מנסה אפילו להשתפר למה לצ'פר אותו ביום כיף..?
    אך מצד שני.. אולי זה כן יעשה טוב לגיבוש עם הכיתה..
    בשנה שעברה שיצא לטיולים שנתיים והיינו גם כהורה מלווה בגלל שגם אז עשה בעיות, כל יום הטיול היה פשוט סיוט, הוא הציק לכולם ורב עם כולם.. וממש התחרטנו שיצאנו איתו. אני ממש לא יודעת מה לעשות...
    דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום לי,
    אם את מתכוונת לא לתת לו ללכת, השאלה היא המהשמעות של הצעד הזה. האם הוא לא חלק מהכיתה יותר? האם אתם מרימים ידיים?
    אני הייתי מונעת ממנו ללכת רק אם זה משהו זמני, כאשר בינתיים נעשים צעדים לטפל במצב. כמו נטילת ריטלין, כמו טיפול ריגשי שיעזור לו להתמודד עם תחושת הנחיתות והעלבון שלו ולרכוש מיומנויות חברתיות. אם אתם בדרך לאן שהוא ומטפלים במצב עם תקווה לשיפור, אז אפשר באופן זמני להגיד - "כרגע הוא עוד לא בשל, נחכה ונראה עוד כמה שבועות" אבל אם זה המצב הקבוע, המשמעות של צעד כזה היא הוצאתו מחוץ לזרם הרגיל של הכיתה והחיים באופן קבוע וזה נראה לי צעד מאוד מייאש ומעליב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו