בן 5 מפחד לעשות צרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 5 מפחד לעשות צרכים
    אסתר אורן
    11/10/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 5 שעדיין מפחד לעשות צרכים קשים בשירותים.
    הילד נגמל מטיטול בגיל שנתיים וחצי, עושה פיפי בלי בעיות, אך לצרכים קשים הוא מבקש טיטול.
    ניסינו כל מיני דברים: לשבת איתו בשירותים, להביא לו סיר, שיעשה על עיתון, פרסים, אך שום דבר לא עזרה. במקרה אחד פשוט מנענו ממנו טיטול כשהוא ביקש, אך הוא התאפק, שלושה ימים, עד שלבסוף היינו חייבים לשים לו טיטול, כדי לא לעשות לו נזק.

הדבר מקשה על הילד מאוד. במשך כל היום בגן, הוא מתאפק, מפני שמתבייש מהגננת ומשאר הילדים, ולכן מתאפק עד שמגיע הביתה.
    גם כשאנחנו יוצאים לטיולים, או מבקרים משפחה, הילד פשוט מתאפק, עד שמגיעים הביתה.

אנא עזרו לי, מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לשבת בשירותים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 מפחד לעשות צרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 מפחד לעשות צרכים - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום אסתר,
    התופעה של אי עשיית צרכים בשל פחד מאסלה היא תופעה מוכרת ושכיחה. אתם מוזמנים לקרוא ב"עמודת שאלות נפוצות" לגביה . מה שמומלץ שם הוא להניח לילד להתקדם בקצב שלו. עם זאת מאחר ומדובר בילד בן 5 כבר, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים ואולי טיפול כדי לבדוק קצת יותר לעומק למה הוא כל כך חרד כל כך הרבה זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו