ילד עקשן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן
    מור
    11/10/2010

שלום, יש לי בן בגיל 8 והוא ילד מאוד עקשן. זו לא רק תובנה שלי אלא תובנה גם של המורות שכלשונן "כאשר הוא מתבצר אין עם מי לדבר".
    הוא בעייתי מאז ינקותו (תינוק בן ימים ספורים) בנושא אוכל.
    לאחרונה חלה החמרה בנושא האוכל - על כן פנינו לרופא והוא שלח אותו לביצוע בדיקת דם.
    היינו עם הילד כבר 3 פעמים במעבדה - אך הוא לא מסכים לבצע הבדיקה.
    ניסינו הסברים, כעסים, ליטופים, הבטחות, עונשים ומה לא.....
    כל פעם הוא מבטיח לבצע - אך כשהוא מגיע למעבדה הוא מתאבן - ולא ניתן לבצע את הבדיקה - גם לא ניתן בכוח - כי למרות העובדה שהוא רזה יש בו כוח גדול.
    הוא בבית - בעונש - לא מאפשרים לו טלויזיה, משחקי מחשב או פליי סטיישן עד שיתרצה - אבל נראה שהפחד גדול מידי - ושום דבר לא משכנע אותו לעשות את הבדיקה.
    אני יודעת שהוא מאכזב את עצמו כל פעם שאנחנו מגיעים ובסוף לא עושים את הבדיקה - וכואב לי עליו.
    איך אפשר לגרום לו לבצע את הבדיקה?
    קניתי לו אפילו משחת אלחוש - אך הוא לא מתרצה.
    אני קרובה ללהתייאש - ולא לעשות את הבדיקה.
    אודה על עיצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עקשן - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום זיוה,
    הפחד של בנך מהבדיקה לא נשמע לי שייך לעקשנות, את בעצמך ואמרת שהוא דווקא רוצה לבצע אותה אבל פוחד. אני ממליצה לכם להיכנס לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם. בכל מקרה הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול, בי קשר לעניין הזריקה אלא בגלל המצב הכללי שאת מתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו