מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 14 והחברמיכל11/10/2010
לביתי בת ה14 יש חבר. אני דואגת שהקשר יגיע ליחסי מין. מה אומרים לילדה. איך פונים אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 14 והחבר - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום מיכל,
לא פירטת האם אי פעם דיברת עם ביתך על יחסי מין או בכלל הסבר לגבי איך ילדים באים לעולם.
חשוב לדבר איתה בנימה מתעניינת ומפרגנת, לא ביקורתית ולא חרדה. חשוב קודם כל לשמוח במשחתה ולהתעניין.
אחר כך לברר מה יודעת לגבי יחסי מין, לגבי אמצעי מניעה, ומהי עמדתה בעניין. בכל לא בטוח שבתך מעוניינת לקיים יחסי מין, ייתכן שהיא בעצמה חרדה, ולכן עמדה שאומרת לה מראש "אני לא רוצה שתקיימי" עלולה לדחוף אותה מתוך מרדנות למשהו שהיא בכלל לא רצתה וכל ההטפה הייתה מיותרת.
עדיף שתיצרי איתה אווירה של אמון ושל התייעצות, כך שהיא תרגיש שהיא יכולה לפנות אלייך, לשאול שאלות ולהתעניין, ולקבל מידע.
אותי מדאיג המצב ההפוך, שבו היא עלולה לקלוט שאת מאוד תכעסי ואז היא לא תשאל ולא תשתף ואם היא תיקלע לצרה או תיכנס להריון היא לא תספר לך.
נראה לי שעדיף שתפתחי את שיחה מתוך מקום מתעניין, ולפי הצורך תבדקי אם להגיד מה את מציעה, תוך השארת דלת פתוחה לדעתה ולהתלבטויות שלה, ותוך מתן מידע, ענייני, לגבי ההשלכות והאפשרויות שיש, כולל הריון, אמצעי מניעה, אמון בבן הזוג, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 14 והחבר תודה רבה לסמדר
מיכל12/10/2010תודה רבה לך עזרת לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)