ילדה בת 14 והחבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 14 והחבר
    מיכל
    11/10/2010

לביתי בת ה14 יש חבר. אני דואגת שהקשר יגיע ליחסי מין. מה אומרים לילדה. איך פונים אליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 14 והחבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 14 והחבר - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום מיכל,
    לא פירטת האם אי פעם דיברת עם ביתך על יחסי מין או בכלל הסבר לגבי איך ילדים באים לעולם.
    חשוב לדבר איתה בנימה מתעניינת ומפרגנת, לא ביקורתית ולא חרדה. חשוב קודם כל לשמוח במשחתה ולהתעניין.
    אחר כך לברר מה יודעת לגבי יחסי מין, לגבי אמצעי מניעה, ומהי עמדתה בעניין. בכל לא בטוח שבתך מעוניינת לקיים יחסי מין, ייתכן שהיא בעצמה חרדה, ולכן עמדה שאומרת לה מראש "אני לא רוצה שתקיימי" עלולה לדחוף אותה מתוך מרדנות למשהו שהיא בכלל לא רצתה וכל ההטפה הייתה מיותרת.
    עדיף שתיצרי איתה אווירה של אמון ושל התייעצות, כך שהיא תרגיש שהיא יכולה לפנות אלייך, לשאול שאלות ולהתעניין, ולקבל מידע.
    אותי מדאיג המצב ההפוך, שבו היא עלולה לקלוט שאת מאוד תכעסי ואז היא לא תשאל ולא תשתף ואם היא תיקלע לצרה או תיכנס להריון היא לא תספר לך.
    נראה לי שעדיף שתפתחי את שיחה מתוך מקום מתעניין, ולפי הצורך תבדקי אם להגיד מה את מציעה, תוך השארת דלת פתוחה לדעתה ולהתלבטויות שלה, ותוך מתן מידע, ענייני, לגבי ההשלכות והאפשרויות שיש, כולל הריון, אמצעי מניעה, אמון בבן הזוג, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 14 והחבר תודה רבה לסמדר

מיכל
    12/10/2010

תודה רבה לך עזרת לי מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    12/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו