מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיתה איפית12/10/2010
שלום, הבת שלי בת 6 וחצי כמעט בכיתה א'. מאז תחילת השנה לא רוצה להכין שיעורים. אתמול חזרה הביתה ולא ברור לי מה היא עשתה כל היום בכיתה. מה שעשו בכיתה אצלה היה ריק. גם בצהרון לא הכינה שיעורים. בגלל זה אנחנו לא נפגשים עם חברות, לא הולכים לחוגים וגם אחיה הקטן בן שנתיים נשאר בבית ומשתגע. מה לא ניסינו במילים יפות, בעונשים ושום דבר לא עוזר. דיברתי עם המורה והיא אמרה שהכל בסדר. גם מבחינה חברתית לא כ"כ ברור לי מה קורה איתה.היא בכיתה עם כל החברות שלה מהגן אבל כאילו משהו לא עובד, בבוקר היא מבקשת שנבוא לקשר בינה לבין החברות שלה, וגם לגבי זה המורה אמרה שהיא משחקת יפה ולא נמצאת לבד במשך ההפסקה. אולי אני עושה טעות שאני לא מפגישה אותה אחה"צ עם חברות אבל איך אפשר כשהיא לא מסיימת שיעורים? מה לעשות? אני אובדת עצות ורגשות האשם שלי גדלים מיום ליום אולי אני פוגעת בה במה שאני עושה? יש פיתרון? בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום יפית,
קודם כל את אכן פוגעת בה במה שאת עושה. הצורך החברתי הוא לא פחות חשוב מהלימודי, ואין צורך להרוס משהו אחד שכן עובד כי משהו אחר לא עובד.
דבר שני היא רק התחילה כיתה א' ואתם מייד מתקיפים אותה, אולי כדאי לברר קודם אם יש קושי? אולי היא לא רואה מהלוח? אולי היא לא מספיקה? אולי היא לא מבינה? אולי יש לקות למידה? אולי קשה לה להסתגל למסגרת? אולי אפשר לברר עם המורה מדוע מהחברת ריקה ואיםך המורה יכולה לאתר בכיתה בזמן אמת מה קורה שהילדה לא כותבת? אולי אם זה לא עוזר כדיא ללכת ליועצת ולהתעייץ? יש המון מה לעושת לפני לשוחצים על הילדה, תנסו לעושת את זה קודם, ואחר כך נראה. ותנו לה להיפגד עם חברות, אין לזה קשר לשיעורים. אם אתם רוצים תמנעו טלוויזיה, לא את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א' - המשך
יפית13/10/2010תודה על התשובה. אבל כשניסיתי לברר איתה אם יש איזה בעיה, או קושי מסויים לא קיבלתי תשובה. גם המורה לא ראתה משהו מדאיג. היא אמרה שהיא תעדכן אותי אם יהיה משהו שיצריך טיפול. גם עם הילדה אני לא מצליחה לברר אם יש קושי, היא לא ממש עונה לי לשאלות וזה היה מגיל קטן. איך אני מגיעה אליה? איך אני מצליחה לברר איתה אם יש בעיה? כל הסובבים אותי אומרים שרק אני רואה שמשהו לא בסדר, שאני נלחצת סתם, שהיא עושה לי דווקא, שהיא מקנאה מאחיה הקטן (בן 2).
תודה רבה, יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א' - המשך - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום יפית,
משוה לא ברור לי. אם המורה לא רואה משהו מדאיג אז למה את כן? אם את מתרשמת שהילדה לא כותבת כלום בכיתה והמחברת שלה ריקה - מה יש למורה להגיד על זה? זה לא נכון? זה לא מדאיג? אין כאן בעיה? משהו בנתונים חסר לי.
אם אכן היא מקנאה באחיה הקטן, צריך להתייחס לזה. יכול להיות שאת צריכה להקדיש לה זמן איכות לבד, שלא קשור לנזיפות ולשיעורים, ואם היא עושה לך דווקא הייתי בודקת באמת למה. אכן נשמע לי מהתאור שלך שייתכן שאת קצת קשה איתה, ויכול מאוד להיות שהיא פגועה מזה וכדאי לנסות לתקן את זה. זה יותר חשוב משיעורי בית.
יכול להיות שכדאי לך לפנות להדרכת הורים כדי לברר יותר לעומק מה קורה לך בקשר עם הבת שלך וממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)