קושי ריגשי בגיל 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי ריגשי בגיל 6
    ורד
    12/10/2010

שלום,
    בני בן 6 (בדצמבר) ילד מאוד בוגר לגילו (בהתפתחות הילד הוערך כבן 7.5 כאשר היה בן 5 לערך). הוא שנה שניה בגן עירייה (כרגע בחובה), חצי מהילדים הם בגילאי טרום חובה. בתחילת השנה היה לו קושי להיפרד מאביו (שמביא אותו לגן בבוקר) וזה התבטא בבכי כחצי שעה עד להירגעות- פעמיים בלבד ובשאר הפעמים הוא ממש מתעלה על עצמו ומתאפק לא לבכות ואכן מצליח אך עדיין נפרד מאיתנו בדלת הגן ומנסה לקבל עוד כמה רגעים.
    הגגנת מספרת כי הוא מעדיף לגשת לפינת הספרים לבדו- כאשר כולם בשעת חצר ובעיקר משחק ליד ילדים ולא איתם. למרות ניסיונה ל'שדך' לו חברים הוא לא ממש מתחבר וזה לא מחזיק הרבה זמן. הוא מספר לי שמעדיף לא לשחק עם ילדים שמנים, עם נזלת, ריח לא נעים...לאחרונה החל להתחבר לכמה ילדים שמשחקים בקלפים (משחק שהוא אוהב) וכיף לו.
    דוגמה נוספת- בגן השעשועים הוא שיחק עם אחיו הקטן (בן 4) בקרוסלה וברגע שעלה ילד נוסף לקרוסלה, בוא ירד וביקש גם מאחיו לרדת..אולי חשוב לציין גם שאני בהריון מתקדם...
    הגננת הסבירה שזה מקרה לא שכיח של קושי רגשי ויש לאבחן ולטפל בתרפיה באומנות או עם סוסים...נשמע לי קצת מוגזם. אשמח לשמוע עוד דיעה. תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי ריגשי בגיל 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי ריגשי בגיל 6 - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2010

שלום ורד,
    אני חושבת שהגננת צודקת. אני מניחה, אני לא יודעת, אבל נראה לכם הבנה לא נכונה את מונח "בוגר". את טוענת שהילד הוערך כבן 7.5 כשהיה בן 5 - ובכן אני מניחה שהכוונה הייתה לאינטילגנציה, לא לבגרות. בגרות ריגשית זה דבר לגמרי אחר, ואצל ילדים רבים יש פעם בין ההתפתחות השיכלית לריגשית. אני בהחלט ממליצה לכם על טיפול והדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו