מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי ריגשי בגיל 6ורד12/10/2010
שלום,
בני בן 6 (בדצמבר) ילד מאוד בוגר לגילו (בהתפתחות הילד הוערך כבן 7.5 כאשר היה בן 5 לערך). הוא שנה שניה בגן עירייה (כרגע בחובה), חצי מהילדים הם בגילאי טרום חובה. בתחילת השנה היה לו קושי להיפרד מאביו (שמביא אותו לגן בבוקר) וזה התבטא בבכי כחצי שעה עד להירגעות- פעמיים בלבד ובשאר הפעמים הוא ממש מתעלה על עצמו ומתאפק לא לבכות ואכן מצליח אך עדיין נפרד מאיתנו בדלת הגן ומנסה לקבל עוד כמה רגעים.
הגגנת מספרת כי הוא מעדיף לגשת לפינת הספרים לבדו- כאשר כולם בשעת חצר ובעיקר משחק ליד ילדים ולא איתם. למרות ניסיונה ל'שדך' לו חברים הוא לא ממש מתחבר וזה לא מחזיק הרבה זמן. הוא מספר לי שמעדיף לא לשחק עם ילדים שמנים, עם נזלת, ריח לא נעים...לאחרונה החל להתחבר לכמה ילדים שמשחקים בקלפים (משחק שהוא אוהב) וכיף לו.
דוגמה נוספת- בגן השעשועים הוא שיחק עם אחיו הקטן (בן 4) בקרוסלה וברגע שעלה ילד נוסף לקרוסלה, בוא ירד וביקש גם מאחיו לרדת..אולי חשוב לציין גם שאני בהריון מתקדם...
הגננת הסבירה שזה מקרה לא שכיח של קושי רגשי ויש לאבחן ולטפל בתרפיה באומנות או עם סוסים...נשמע לי קצת מוגזם. אשמח לשמוע עוד דיעה. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ריגשי בגיל 6 - תגובה
סמדר ריינר12/10/2010שלום ורד,
אני חושבת שהגננת צודקת. אני מניחה, אני לא יודעת, אבל נראה לכם הבנה לא נכונה את מונח "בוגר". את טוענת שהילד הוערך כבן 7.5 כשהיה בן 5 - ובכן אני מניחה שהכוונה הייתה לאינטילגנציה, לא לבגרות. בגרות ריגשית זה דבר לגמרי אחר, ואצל ילדים רבים יש פעם בין ההתפתחות השיכלית לריגשית. אני בהחלט ממליצה לכם על טיפול והדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)