מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצילו - סוטים התייעצות דחופהשרה13/10/2010
אתמול נודע לי על סיפור שהתגלה אצלנו. עדיין לא ידועים לי כל הפרטים אבל הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית.
בסביבה שבה מסתובב הילד שלי (בכיתה ב') התגלה אדם מבוגר שהתעלל / ביצע מעשים מגונים בילדים. היה לוקח אותם לשירותים ו...
איך אני נגשת לילד בכיתה ב' ומדובבת אותו לספר אם גם הוא נפגע מאותו אדם.
אני חייבת לציין שיש לי ילד סגור.
שברור לי שהוא לא מודע לכך שדבר כזה יכול לקרות אלא אם כן זה קרה לו.
האם ראיתי משהו חריג? אז ככה הוא כוסס ציפורניים כרוני, אבל בתקופה האחרונה הוא "אוכל" את העור באגודלים בצורה חריגה.
לפעמים הוא קצת עצבני מידי. לפעמים הוא לא נרדם מהר בלילה. את הדברים האלה ראיתי לפני ששמעתי על המקרה הזה. שעדיין אין לי מושג כמה זמן הוא כבר קורה.
ועוד משהו, לפני כמה זמן הוא אמר לי שאם משפשפים את איבר המין אז הוא נהיה קשה וגדול. לא עשיתי מזה עסק רציני. כי ילדים מדברים על זה, וחווים את זה כחלק מההתפתחות.
אבלללללל- יכול להיות שהכל קשור? אין לי מושג. אני בלחץ נוראי מאז ששמעתי על זה
ורוצה לדבר איתו אבל בגלל שהוא ילד מאוד סגור שמצהיר שהוא אוהב שיש לו סודות אני לא רוצה לגשת אליו בצורה מסויימת שאולי תרתיע אותו ואז הוא עוד יותר ייסגר.
איך שואלים ילד ?
מה אומרים?
בבקשה עזרה דחופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - סוטים התייעצות דחופה - תגובה
סמדר ריינר13/10/2010שלום שרה,
טוב שאת עירנית. כדאי לדבר יאתו קודם כל באופן כללי, על כך שכל אחד אחראי על הגוף שלו ואלף אחד אסור לגעת במישהו אחר ללא רצונו. ולפעמים קורים מקרים שילדים או אנשים מבוגרים עושים זאת ומותר וחשוב להגיד לא, וגם לספר למשיהו מבוגר. ולהגיד באופן כללי, שאם פעם הוא ייתקל במקרה כזה, הוא יכול לבוא ולספר לכם ואתם תטפלו בזה. בכל מקרה גם אם קורה דבר כזה לילד זו לא אשמתו, והו אלא עשה שום דבר רע. את זה צריך להגיד לא בלחץ אלא בצורה רגועה ועניינית. יכול להיות שלא תהיה תגובה באותו רגע, אבל הוא ידע שיש מצידכם פתיחות לדבר על כך ויכול להיות שהוא ייגש ויעשה עם זה משהו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)