ברית מילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ברית מילה
    דנה
    25/11/2007

אני אמא לילד בן 3. לאחרונה ביקרנו בברית של חברים .הילד שמע שמדברים על הברית ועל זה ש"חתכו לתינוק את הבולבול".הילד נבהל קצת אך לא הגיב נכון להיום. אני יודעת שבעוד כמה ימים הוא ישאל אותי על כך,
    איך מסבירים לילד בן 3 על ברית?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כך הסברתי לבתי הגדולה

לי
    25/11/2007

בתי היתה בת 4.10 כאשר נולד לה אח (כיום הוא בן 7 חודשים). הסברתי לה שיבוא רופא והוא צריך להוריד חתיכה מהבולבול כי החתיכה הזאת יכולה לגרום למחלות. אולי היא קצת יותר גדולה וההסבר היה מספיק משכנע לגילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על ברית מילה לילד קטן

שושי יעקובי
    25/11/2007

הכי חשוב לשמוע מה התעורר אצלו כשהוא שמע את מה ששמע. על מנת שתוכלי לענות בהתאם. כדאי לשאול אותו מה הוא חשב שעושים בחגיגת הברית. לנסות לדובב אותו. אחר-כך תוכלי להסביר לו כי ברית המילה היא טקס שכל הבנים עוברים כמה ימים אחרי הלידה. מסירים חלק קטן מהעור שליד איבר המין. הייתי מציינת כמה כולם שמחים לקראת זה. הידיעה שהגברים שסביבו (שנראים בריאים ושמחים) עברו טקס זה, יפחית את החשש שאולי הברית פוגעת בצורה כשלהי באיבר המין או בתינוק. שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל ברית מילה בהחלט פוגעת בתינוק...

נעם
    02/01/2015

דבר ראשון, ממש לא כל הבנים עוברים את ההליך הזה. דבר שני, זו בהחלט פגיעה בלתי הפיכה בתינוק ובגופו. זה כואב, זה מסוכן ואין לזה הצדקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את טועה. הברית כן פוגעת באיבר המין.

ליאת
    02/01/2015

אנשים שמחים מתוך בורות. הברית פוגעת והילדים באופן טבעי מבינים זאת לבד. רק מנהגי מסורת שאבד עליהם הכלח גורמים לאנשים להתמיד בהם. מיותר לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו