מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בבקשהשרון13/10/2010
שלום לכולם
יש לי בעיה רצינית עם הבת שלי ,בת כמעט שמונה
מזה כמה חודשים החלה להאנח ולקחת נשימות עמוקות ,בבדיקת רופא אמר שהיא נמצאת במתח
עשינו איתה ברור ובאמת היא אומרת שהיא מפחדת מהמורה(לציין שהיא תלמידה ממושמעת מאוד וממלאת את כל הוראות המורה אין לה בעיות משמעת או בעיות בלימודים)
היום היה לי מיקרה קיצוני איתה:היא שכחה את האוכל שלא בבית ,נסעתי לבית הספר להביא לה אותו בכיתה ראיתי שהיא ממש במתח וכששאלתי אותה מה קרה היא אמרה לי שהיא שכחה שתי מחברות בבית ,אמרתי לה שאני אסע שוב הביתה ואביא לה אותם
כשחזרתי שוב עם המחברות ופתחתי את דלת הכיתה היא התפרצה בבכי ויצאה החוצה
לדבריה חשבה שאני לא אחזור עם המחברות... שאלתי אותה אם המורה יודעת שאין לה מחברות והאם היא כעסה עליה(חשבתי שבגלל זה היא בוכה...)אבל היא אמרה שלא...ורקבכתה ואמרה שהיא לא נושמת טוב ושהיא רוצה לחזור הבייתה,הרגעתי אותה וביקשתי שתיכנס לשיעור השני ושאני אחכה לה בחוץ (השיעור הזה מועבר ע"י אחד המורים האהובים עליה)בזמן הזה הלכתי לדבר עם מחנכת הכיתה ,סיפרתי לה כל מה שקרה ,היא היתה מופתעת מאוד,והבטיחה לקחת אותה לשיחת הרגעה ,(אחרי זה לקחתי אותה הבייתה)
מה עוד לדעתכם אני יכולה לעשות ע"מ לעזור לה
חשוב לציין שבכיתה א" לא עלתה בעיה כזו כלל
עוד משהו ..היא פוחדת גם שלא אחזור בסוף יום הלימודים לקחת אותה ומזכירה לי את זמן סיום הלימודים כל הזמן
מעולם לא אחרתי לקחת אותה מבית הספר ולכן אני לא מבינה מאיפה נובע הפחד הזה..שוב הוא היה קיים שנה שעברה וזה ניראה לי מוזר שדוקר שנה שניה שלה מלאה בפחדים וחששות
האם ישמשהו שאני יכולה לעשות במיסגרת קו"פח או בכלל באופן פרטי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר14/10/2010שלום ליאת,
לא הבנתי מהתאור שלך, מה עשיתם אחרי הבירור שערכתם והתברר שהיא פוחדת מהמורה? כמו כן חסרים פרטים ע משפחה והםא קרה משהו לפני שהתחילו החרדות שניתן קשר אותן ולא בואפן חלקי לשם (הולדת אח, מעבר דירה, מעבר בית ספר, פרידה מחברה טובה, משבר חלילה במשפחה וכו'.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון14/10/2010שוב שלום (ותודה על ההתיחסות המהירה)
לאחר הברור שאני עשיתי עם המורה לבד ,המורה אמרה לי שתיקח אותה לשיחת הרגעה שבוע הבא
לגבי שינויים:לא היו שינויים כלשהם אצלנו במישפחה השינוי היחיד הוא שהיא עלתה לכיתה ב" (עם כל החברים מכיתה א") אולי שינוי נוסף שעכשיו חשבתי עליו זה שהיא החלה להרכיב משקפיים...היא מרוצה מאוד מהם ולמרות שרופא העניים אמר לה להרכיב אותם רק בכיתה לראיה מהלוח היא נהנית להרכיב אותם כל היום...
מה דעתך?
היום בניגוד לימים אחרים (אני בד"כ מסיעה אותה ומורידה אותה ליד בית הספר )כשהגענו לבית הספר ירדתי מהאוטו וליוויתי אותה לתוך בית הספר.
אני מודאגת ולא מבינה מניין הפחד הזה
אנא עזרי לי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
סמדר ריינר14/10/2010שלום ליאת,
קשה מהתאור שנתת לדעת מהיכן הפחד הזה. לא ציינת מה הרכב המשפחה, ומה מקומה ש הילדה מבחינת סדר הלידה. הדבר היחיד שאני יוכל הלחשוב עליו הוא שייתכן שמדובר בידה במאת מאוד טובה וממשומעת, שמשתדלת לא להכביד על אף אחד ולהתמודד לבד ובאופן עצמאי, ולכן את כל דאגותיה שומרת עצמה עד שזה מצטבר ונהיה יותר מדי.
אם אתם רוצים לפנות לטיפול, אתם כמובן יכולים לעושת זאת גם דרך קופת חולים וגם באופן פרטי.
אתם יכולים לחפש באתר האינטרנט של הקופה שלכם לגבי רישמות מטפלים שנמצאים איתה בהסדר ועובדים עם ילדים, או לברר בקופה עצמה, או לחפש באופן פרטי דרך המלצות של מכרים או פסיכולוג של בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
שרון17/10/2010האם את חושבת שחוג יוגה יכול לעזור לה לשחרר במעט את המתח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו - תגובה
סמדר ריינר17/10/2010שלום ליאת,
חוג יוגה זה דבר מצויין, הוא יכול להרפות את המתח, אבל לא בטוח שהוא יכול לפתור את הבעיה כמו שצריך וכמו שהייתם רוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני ..חשוב!!!
שרון19/10/2010לפני כמה ימים דיברתי עם ביתי ,זו היתה שיחה נעימה ובמהלכה היא אמרה לי שהיא מאוד מתגעגעת אלי כשהיא בבית הספר...
חשבנו יחד מה יכול לעזור לה ,הצעתי לה שתיקח בגד שלי שכבר לבשתי לכיתה ותשים אותו בתוך התיק ובכל פעם שתיהיה עצובה -מתגעגעת היא תריח ,תמשש את הבגד...
זה לא מצא חן בעינה והיא אמרה שבגד עלול לגרום לה להיות יותר עצובה
ואז חשבתי אולי בגד מצחיק...והיא העלתה את הרעיון של תחתונים(נקיים כמובן !!!!)
ככ ה יהיה לה בגד עם קריצה....
אני הסכמתי ...וניראה שמאז הילדה שמחה ונינוחה יותר
שאלתי אותה היום איך היה בבית הספר וככה היא ענתה "היה לי רגע שהתגעגעתי אליך ואז ניזכרתי בתחתונים הוצאתי אותן בלי שאף אחד ראה הרחתי אותם..(ריח של בדין..)
וזה קצת הצחיק אותי ולא ההיתי עצובה יותר.."
מה דעתך על כך ?
אודה לך על תשובה כנה
האם לא ניראה לך שקצת התחרפנו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני ..חשוב!!! - תגובה
סמדר ריינר19/10/2010שלום ליאת,
אני חושבת שכל עוד העניין נעשה בהומור, זה בסדר. אולי עם הזמן אפשר יהיה לוותר על התחתונים הקונקרטיים ולהיזכר בבדיחה המשפחתית וזה ירגיע את החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)