חוג כן או לא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוג כן או לא?
    אסנת
    14/10/2010

בתי בת 6 ילדה די ביישנית במצבים מסויימים אבל אין לה בעיה של התאקלמות.
    אני מאוד רוצה שתלך לחוג לא משנה איזה מה שתבחר אני רוצה שחייה יהיו מאשירים חוץ מבית, חברות, טלווזיה אתן יודעות הדברים הרגילים במהלך היום.
    היא לא רוצה אני מרגישה עליה וגם אם היא מתחילה חוג בשלב מסויים היא לא תרצה ללכת ואני ירגיש עליה שזו מעמסה בשבילה היא תעדיף לראות טלווזיה למשל ולצערי אני לא.
    מה עושים: מכריחים?מציבים תנאים כמו תלכי לחוג אקנה לך את הצעצוע שבקשת?
    אני יודעת שאתם המומחים לא ממליצים לדחוק ולהכריח אבל מה עם כל אותם סיפורים של אנשים שיכולים להעיד שהוריהם דחקו בהם אפילו שגם הם שהיו קטנים לא התחשק ולא רצו והיום שהם גדולים הם שמחים שהוריהם כן לחצו עליהם ומודים להם על זה ששלחו אותם לחוג.
    אשמח עם תיעצו לי ותפרטו ותעשו לי קצת סדר בנושא חוגים אצל ילדים.
    אגב אני מקנא באותם הורים שילדהם כן הולכים לחוגים , מעשירים את עצמם, יש להם תחביבים וכו, הבת שלי כאלו לא נתפסת לכלום רק לדברים הרגילים (טלווזיה וכו) הייתי רוצה לראות ילדה קצת יותר תוססת , יוזמת עושה דברים מעניינים וכו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוג כן או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוג כן או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2010

שלום אסנת,
    אני חושבת שלפני שמחליטים אם להכריח או לא, צריך להבין טוב יותר מדוע הילדה נמנעת מחוגים. בלי זה, זה חוסר אחריות בעיני להמליץ לכם על דרך פעולה מסויימת ולא אחרת. תנסי לתת יותר רקע על המשפחה והילדה, מהו הרכב המשפחה, איך הידה מתפקדת במישורים אחרים, לימודי, חברתי, מה הכישרונות שלה, מה היא אוהבת, כמה זמן את מבחינה בדפוסים של הימנעות אצלה והאם זה בא לידי ביטוי בעוד תחומים, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתכתבותינו חוגים כן או לא?

אסנת
    14/10/2010

אנסה כמה שיותר לענות בצורה מפורטת ומסודרת כדי לתת לך באמת רקע:
    1. בת בכורה , יש לה אח בן 3.5 וכרגע אני בהריון בחודש ה9.
    2.ילדה טובה,רגישה לזולת,בוגרת נבונה, מאוד קפיצית כזאת מהילדים שאומרים עליהם שיש להם קוצים ב.., אוהבת מאוד לראות טלווזיה לדעתי זאת אחד הדברים שיגרמו לה לו לזוז ולא לשים לב לנעשה מסביבה כל פעילות אחרת יכולה להסיח דעתה,אוהבת לשמוע שירים זוכרת מהר מילים. אין לה תחביבים מסוימים שאני יכולה להצביע עליהם,רגיל.
    יש לה ברביות,ארגז תחפושות,חרוזים,איפור לא מתעניינת במיוחד.אם היא כבר משחקת עם עצמה תעדיף לשחק עם עצמה בגננת.
    לא מספרת לבד על החוויות שלה לא נותנת מידע תמיד הייתה ככה גם בגן גם אם אני מנסה לשאול לברר. ( לעומת חברתה הטובה שאמא שלה יודעת הכול רק ממה שהבת שלה מספרת עד לפרט הכי קטן), קשה להוציא ממנה פרטים ממעטת בלפרט לספר,אני מגלה דברים רק מאחרים , מורה, אמא של חברה,חברה שבאה אלינו ומספרת.
    3.עלתה השנה לכיתה א',המורה אמרה לי שהיא מתקשה ולכן היא דאגה להוציא אותה לתגבור.מבחינה חברתית לא ידוע לי על קושי,יש לה את חברתה ועוד דמויות שהיו איתה בגן.
    4.מבחינה משחקית: תחרותית,חשוב לה לנצח זה מה שמעניין אותה.לפעמים "מרמה" בשביל זה. אוהבת שהולכים לפי הדרך שלה,אוהבת להנהיג,להיות במרכז אם לא הרבה פעמים היא הופכת להיות מתוסכלת.יחסית זה עוד השתפר פחות בולט משנים קודמות.
    5. יש לה חברה טובה , אפשרות ליצור עם חברים אחרים שמעוניינים בחברתה אבל אם אני לא אדחוף אותה הרבה פעמים להזמין/ ללכת היא לא תיזום.תזמין או תלך רק עם חברתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתכתבותינו חוגים כן או לא? - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום אוסנת,
    מה שתפס אותי בכל התאור שלך הם שני דברים: המשחק של הילדה עם עצמה רוב הפעמים בגננת ושהיא אוהבת שהולכים בדרך שלה. זה מעיד על נושא של צורך בשליטה. אני חושבת שבהחלט קיים חשש שהילדה נמנעת ממצבים חברתיים מסויימים כי היא לא אוהבת להתפשר על מה שבא לה לעשות, ולכן עדיף לה לבד, כי אז זה בטוח בדרך שלה.
    אני חושבת שכן צריך לעודד אותה להיפגש עם חבורת ולהתמודד עם סיטואציות של חוגים. אבל חשוב מאוד שזה לא יגיע למצבים של מאבקי כוח כי זו ילדה שחשובה לה השליטה, לא הייתי בכוח לוקחת ממנה את השליטה, אלא מנסה ללמד אותה ליהנות מעוד מצבים גם כשהשליטה לא תמיד בידיה. חשוב שתנסו להקדיש זמן לשחק איתה, ולראות מה קורה, האם אפשר להגמיש את הרצון שלה שהכל יהיה בדרכה, האם אפשר דרך דוגמה אישית להראות לה איך מוצאים דרכים יצירתיות שבהם יש מקום לפשרה בין רצונות של כמה אנשים שכל אחד מקבל חלק ממה שהוא רצה ולא הכל, להדגים התייחסות הומוריסטית וקלילה למצבים בהם מפסידים במשחק, וכו'.
    כמו כן חשוב להמשיך והתעניין בעולמה למרות שהיא לא מספרת. חלק מהצורך שלה בשליטה מגיע גם משום שהיא התרגלה להתמודד לבד עם כל מיני דברים, והיא לא כל כך מבינה מה יצא לה אם תשתף. אסור להניח לה להלסתגר בעניין הזה. שוב, לא ללחוץ ולא להכריח, אבל להמשיך להתעניין, וכשהיא כן משתפת, לתת תגובה נעימה, אמפתית, לא ביקורתית מדי ולא חרדה, כדי שיהיה לה נעים לחזור על החוויה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוגים

אמא
    15/10/2010

אני פשוט לקחתי את ביתי לכל החוגים שנראו לי בכל המתנסים בעיר אמרתי שאני מבינה שהיא לא רוצה ואני גם לא אכריח אותה ללכת שוב לאותו חוג אבל היא חייבת לנסות אחרת אין טלוויזיה.
    בסופו של דבר אחי מספר מפגשים היא אהבה את המורה ואת חוג התעמלות אומנותית והיא שם זו השנה השלישית.
    והיא מאושרת שם.
    ילדים לא יודעים מה טוב להם פשוט צריך לחשוף אותם ולקוות שיתאהבו.
    לא ממליצה להכריח אבל כן לשכנע וללחוץ לנסות.
    בהצלחה לשתיכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו