מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש וחציאושרת14/10/2010
בוקר טוב,
כפי שציינתי ביתי בת חמש וחצי, לכל מקום שאנו מגיעים קשה לה ההסתגלות לדוגמא שנה שעברה הלכה לחוג ריקוד ולמזלה(או שלא) המדריכה הסכימה שלאורך כל השנה אשב בכיתה בזמן החוג, השנה אנחנו הולכות למקום אחר ומעבר לכך שאני כבר ממש לא חושבת שיש סיבה שאשב איתה, המדריכה לא מוכנה שישבו הורים בשיעור ולכן אתמול זה הגיעה למצב שהיא ויתרה לחלוטין על החוג, כשהגענו הביתה היא היתה מאוד עצובה ובקשה הזדמנות נוספת. אבל זו רק דוגמא זה קורה בכל מקום שיש אנשים חדשים וזרים(והיא אוטוטו בכיתה א'... מה יקרה שם) היא תמיד רוצה את הנוכחות שלי , היא נצמדת אלי וחוששת ואין לנו מושג ממה, הגננת אומרת שזה אויפ כי בגן היא נהדרת(גם שם היה קשה בשנה הראשונה אבל ברגע שהיא מרגישה במקום בבית הכל נהדר) איך מחזקים אותה ומלמדים אותה להתמודד עם החשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש וחצי - תגובה
סמדר ריינר15/10/2010שלום אושרת,
לא ברורה לי הערת הגננת בעניין האופי. זה לא אופי. זו חרדה. אם בגן היא חרדה בהתחלה ואחרי שאת הוכלת זה בסדר, יכול להיות שזה קשור לחרדה שלך לשחרר אותה, או לתגובות שלך לחרדה שלה.
לגבי החוגים, הייתי עושה איתה הסכם הדרגתי, שלפיו בהתחלה את יושבת איתה כל הזמן ש החוג, בפעם הבאה את יצאת באמצע אבל נמצאת בחוץ ולא להולכת לשום מקום ואם יש צורך היא יכולה לצאת אלייך במאצע ולחזור חזרה, ואחר כך מתחילת החוג את מחכה בחוץ. חשוב לדעתי שהיא תדע שאת זמינה בחוץ אם יקרה לה משהו, ואם אחרי מספר פעמים היא מרגישה בטוחה אפשר לבדוק אם ניתן גם שתלכי ותחזרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך לקשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש
אושרת17/10/2010בגן אין כבר משזה שנה שניה שום בעיה, או אצל חברה שהיא רגילה ומכירה היטב.
לגבי חוג- שנה שעברה ישבתי איתה כל השנה בחוג ובכל זאת בכל פעם שניסיתי לצאת זנ היה מלווה בבכי והיצמדות אלי, השנה החלנו חוג חדש ושם אין הסכמה כי ההורים ישבו בפנים, הילדה למרות רצונה המאוד גדול להיות בחוג ויתרה לגמרי על החוג בגלל שלא ניתן שאשאר למרות שהסברתי לה כי אני מעבר לדלת(פעם אחת זה כן קרה וכשהיא יצאה "כאילו" לשרותים הייתי והכל היה בסדר ) ובכל זאת זה לא שיכנע אותה.
החשש הגדול שלי הוא מה יקרה בכיתה א', איך להתמודד שהיא לא תפסיד עוד דברים נחמדים בהמשך. האם יש טיפול/יעוץ שהיית מציעה לעשות איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך לקשיי הסתגלות אצל ילדה בת חמש - תגובה
סמדר ריינר17/10/2010שלום אושרת,
אם אתם מרגישים שאין שופם דבר הדרגתי שניתן לעשות איתה כדי שתתרגל, אז בהחט כדאי לשקול פניה לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)