בן 3.5 עם ביישנות וסגירות יתר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3.5 עם ביישנות וסגירות יתר
    נעמה
    14/10/2010

שלום, בני בן ה-3.5 הינו ילד שמח ומקסים.ניתן לתארו כעדין אך כאשר הוא נמצא בכל סביבה שהיא מוכרת לו ובטוחה לו עם אנשים שהוא מכיר(כמו בבית או בבית סבא וסבתא וכו') הוא משתולל ומשחק כרגיל. ברגע שהוא נמצא בכל סיטואציה שקשורה לאנשים שהוא איננו מכיר, הוא נכנס ללחץ נוראי, משתתק לחלוטין ומסתגר לגמרי מגיע לסף בכי.התגובה היא הן למבוגרים והן לילדים כאחד.לדוגמא: אם נפגוש ברחוב או בבניין שכן או מכר ויפנו אליו בשאלה, הוא מייד ישתתק ויתעלם לחלוטין ממי שפנה אליו ויהיה על סף בכי.דוגמא נוספת: היינו ביום הולדת של ילד מהגן בה נכחו ילדים אחרים מהגן והוא לא היה מסוגל לגשת או לדבר עם אף אחד מהם.בגן הוא גם מאוד ביישן ושקט אך משחק בלי בעיה עם הילדים.אני חוששת שהלחץ וההסתגרות הזו תפריע לו בשנים באות וגם כמבוגר בסיטואציות חברתיות חדשות.האם זה נורמלי או דורש התייעצות/טיפול כלשהו. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3.5 עם ביישנות וסגירות יתר - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום נעמה,
    הביישנות עצמה לא נראית לי בעייתית בהכרח, יש ילדים שהם ביישנים בהתחלה, או הקצב שלהם איטי ואחר כך הם משתחררים וזה בסדר. התגובה עם הבכי כשזר פונה אליו נראית לי קצת יותר לא ברורה וכאן אולי כדאי לבדוק את זה יותר לעומק בייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו