מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה להכוונה לגבי גןפ.14/10/2010
שלום רב,
בני בן 3 ו4 ח' התחיל גן עיריה טרום טרום חובה.
עד כה הוא היה במשפחתון פרטי רוסי במסגרת של 15 ילדים בני שנה עד 3 בערך. לא היו תלונות ממטפלת וגם הוא היה הולך וחוזר בכיף.
לפני רישום לגן עירייה עשינו לו אבחון בהתפתחות הילד כדי להחליט על מסגרת מתאימה לו לשנה זו. באבחון הוא יצא ממוצע נמוך IQ=83 לפי מבחן וסלי עם סימני ADHD מובהקים והומלץ לנו על שילובו בגן עיריה דובר עברית ללא מועדונית. עכשיו הוא בגן עיריה עד 13:20 ומשם לוקחת אותו מטפלת למשפחתון שהיה בו עד כה והוא שם בצהרונית עד 16. הרצון שלי בגן עיריה נבע מהצורך בשפה עברית, כי התחלתי להרגיש שבחוץ הוא מתקשה בגלל העדר שפה משותפת (הוא פונה ברוסית מצידו וגם מסתכל ולא מבין כשפונים אליו). הוא נמצא בחברה דוברת רוסית ואני חוששת שזה יוסיף לו קושי בעתיד במישורים שונים.
הוא הלך לגן החדש בכיף ובהתלהבות, לא בכה והיה נראה שהכל בסדר. אך לדברי גננת המצב קשה. היא טוענת שהוא לא מבין אותה, שצריך לקחת אותו ביד ולהראות לו מה עושים, שחוזר על דברים שהסבירו לו שאסור, שעושה מה שבא לו ולא מקשיב. אמרתי שכנראה זה בגלל קושי שפתי. עכשיו אני רואה שהוא מתחיל לדבר בעברית וגם היא אמרה שהתחיל לתקשר, אבל מבחינה התנהגותית אין שיפור. עכשיו בשבוע אחרון נוסף קושי של הרטבה. החל משישי ועש היום הוא חזר רטוב על בסיס יומי ולא ברור לי למה. אתמול היה שיא והוא חזר בלי נעל וגננת אמרה למטפלת שלוקחת אותו שהיא "לא הבייביסיטר שלו ושאין להם מושג לאן הוא זרק נעל". הנעל הייתה מחוץ לגדר כמו שהוא סיפר בבית ומצאנו אותה שם. הוא גם התחיל לזרוק משקפיים בגן וכבר תיקנו אותם 4 פעמים בתקופה זאת (דבר שלא קרה בעבר). כעת בבקרים הוא מתחיל להדבק יותר אלינו, למרות שהולך בסדר בלי בכי, פשוט בלי התלהבות.
מאוד קשה לי עם המחשבה שלילד שלי כנראה לא טוב בגן. וגם מאוד קשה לי עם הרגשה שגננת מגדירה אותו כ"ילד קשה". אני לא ציפיתי לקושי מסוג זה. חשדתי בקושי שפתי, אולי תקשורתי אבל לא ציפיתי להרטבה יום יומית ולכאלה בעיות התנהגות בגן. גננת התחילה לדבר איתנו אולי על צורך בחינוך מיוחד שיש בו קבוצה קטנה של ילדים שיש שם יחס אישי יותר. אני כבר חשבתי להחזיר אותו למשפחתון, אבל חבל לי שלא יתקדם ושלא יחשף לשפה עברית ולמעשה יתקל באותם קשיים בדיוק בשנה הבאה בגן.
אני פשוט לא יודעת איך לאכול את המצב ואיך להתייחס לזה. איך לעזור לו?
האם יש אפשרות השנה הבאה לרשום אותו שוב לטרום טרום חובה ולפספס לו שנה כדי שיגיע לגן בשל יותר? האם בחינוך מיוחד בגיל הרך יש מענה לילד עם preschool ADHD ללא בעייה שפתית או תקשורתית או מוטורית?
אשמח להכוונה ולעצות.
תודה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להכוונה לגבי גן - תגובה
סמדר ריינר15/10/2010שלום לך,
חשוב שתתייעצי עם פסיכולוג הגן, כי הו א יכול לתת מענה הרבה יותר ספיציפי לשאלות שלך. נראה שבמעבר למציאת גן מתאים ייתכן והילד שלך זקוק לטיפולים שונים שיקדמו אותו, וגם בנוגע לכך כדי להתעניין אצל פסיכולוג הגן.
לגן דובר רוסית לא הייתי מחזירה אותו, אבל בהחלט הייתי מחפשת דרך להעביר אותו לגן מתאים יותר לצרכיו, כאמור הכתובת היא השיורת הפסיכולוגי של הגן.
ככל הידוע לי יש מסגרות חינוך מיוחד לגיל הרך מכל מיני סוגים אבל צריך להכיר את הבן שלך טוב יותר כדי לדעת מה מתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
פ.18/10/2010המון תודה על התשובה.
לצערי, בגן שלנו אין פסיכולוגית לקבוצת גיל זו. רק לקבוצת גדולים.
בעיית הרטבה החמירה ועד היום הוא חוזר רטוב על בסיס יומי ולא מחליפים לו בגן ולא שמים לב לזה. בעיית הרטבה התחילה לגלוש לבית וממש לא ברור לי איך להתמודד איתה כי מזמן כבר לא לקחתי איתי בגדי החלפה לכל מקום שאנו הולכים. איך להגיב לזה בבית?
קבענו תור לפסיכולוגית של התפתחות הילד בסוף דצמבר 2010. זה הכי מוקדם שיש.
עד אז החלטתי שעליי מחודש נובמבר להוציא אותו מהגן כי אני חוששת שפשוט יהיה חולה בגלל ההרטבות וכי מיום שישי ועד היום הפרידה בבוקר בגן הייתה בכי מצידו ואנו בורחים כשהוא אצל סייעת.
חשבנו להתחיל לבדוק גנים פרטיים או אחרים באזור. השאלה המעסיקה אותי כרגע היא:
האם כדאי לנסות להעביר אותו לגן אחר דובר עברית או לקבוצת פעוטון בוגר (מסגרת מעון לילדי שנתיים וחצי +) ולראות מה יקרה עד לפסיכולוגית או שעדיף להחזיר למשפחתון פרטי רוסי ולהמתין לפסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
סמדר ריינר19/10/2010שלום לך,
עם נושא ההרטבה לא כדאי לחכות לפסיכולוגית ההתפחותית. אם זה כל כך מטריד אותך, ישנן מרפאות שמומחיות בהרטבה , תנסי לבדוק את האתר של ד"ר קושניר. הייתי פותרת את בעיית ההרטבה ולא מעבירה פעמיים גן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)