בן ארבע ותשעה חודשים רגיש מאוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן ארבע ותשעה חודשים רגיש מאוד
    גל
    14/10/2010

שלום רב
    בני בן הארבע ותשעה חודשיםמאוד דומה לי בהרבה דברים ,ובעיקר בריגשות יתר שמביאה אותו כמעט בכל דבר לבכי (חשוב לציין שיש לנו תינוק בן שנה וחצי)
    הגננת אמרה לי שהוא בוכה ומיילל כאשר הוא בא להתלונן בפניה על משהו שקרה לו והיא אמרה לו שהיא לא מוכנה לשמוע ילד שבוכה והיא תקשיב לו רק אם הוא ידבר בצורה בוגרת , השנה הוא בגן טרום חובה עם חובה ביחד, דבר שגרם לו השנה להיות בין הקטנים , לעומת שנה שעברהשהוא היה בקבוצה של הגדולים ,
    כמו כן הוא חיכה לחוג קפוארה כל כך הרבה זמן והיום החוג נפתח וברגע שהגענו לשם הוא התחיל לבכות והרגשתי שזה בכי של התרגשות שממש שיתקה אותו , לאחר כמה דקות הוא השתתף כמובן הייתי נוכחת לפי בקשתו הוא השתתף וראיתי כל הזמן דמעות שזולגות ברגע שהמדריכה ניסתה להבליט אותו והעלתה את שמו הוא התפרץ בבכי וביקש שנלך הביתה וכך עשיתי , הלכנו הביתה ושאלתי אותו האם הוא רוצה שננסה שוב בשבוע הבא את החוג והוא אמר לי שהוא לא רוצה את החוג , אמרתי לו שהוא לא חייב זאת החלטה שלו , האם זו התנהגות טבעית לגיל הזה , גם בחוג הילדים היו יותר גדולים ממנו , אולי זה משפיע על הבטחון העצמי שלו , הוא אפילו אמר לי שהוא לא מבין למה הוא לא מצליח להפסיק את הבכי אני אמרתי לו שאם הוא מרגיש צורך לבכות שיבכה וישתחרר , אני שנים הייתי מתוסכלת מהרגישות שהייתה לי ומעולם לא טיפלתי בעצמי והרבה דברים נהרסו לי בגלל הדמעות........
    האם זה משהו שאני צריכה לטפל בו אצל בני ? וכיצד ?.
    תודה וסליחה על המכתב הארוך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן ארבע ותשעה חודשים רגיש מאוד - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2010

שלום גל,
    את צודקת שהבן שלך לא חייב ללכת לחוג ,אבל המצב הכללי שתא מתארת הוא לא רצוי. הגננת לשו צדקה כשלא רצתה שידבר אליה בבכי, ונראה לי שיהיה מועיל אם גם אתתאמצי גישה כזו. כמו כן חשוב ללמד ואתו דרכים אחרות חוץ מבכי להתמודד, בהתאם לסיטואציה כמובן.
    אם את לא מצליחה לעשות זאת לבד, בהחלט את יכולה לפנות להדרכת הורים בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו