מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טבלת עיצוב התנהגותטורי15/10/2010
שלום רציתי לשאול משהו. אני עושה טבלת התנהגות לבן שלי אבל משהו לא ברור לי (ואל תפנו אותלי בקשה לפסיכולוגית שהנחתה אותי כי אני לא רוצה לחזור אליה כרגע)...
נניח שלילד יש 4 נקודות עליהן הוא מקבל +/- (כשזה מחולק ל-בוקר צהריים וערב) כך שלמעשה יש לו 10 שורות.
נניח שהוא קיבל בסוף יום 7 + ו 3- איך אני מחשבת לו כמה יוצא לו באחוזים.
כי עד עכשיו חישבתי נניח 7+ לחלק ל-10 סימונים יוצא 70% נניח אבל האם לא צריך לקזז את המינוסים מהפלוסים ואז יוצא שזה אמור להיות מחושב 7+ פחות 3- כלמר רק 4 + משמע 40%
לפי הנחייתה השאיפה צריכה להיות 75-80% ואז הוא מקבל פרס קטן (זה מחושב כל שלושה ימים). החישוב הזה מאוד משמעותי 40% לעומת 70%
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבלת עיצוב התנהגות - תגובה
סמדר ריינר15/10/2010שלום טורי,
הסיכון בלקבל הנחיות ממטפלת אחרת הוא שאני עלולה לבלבל אותך, כי אין דרך אחת לעשות טבלת עיצוב התנהגות ולכל אחד יש את הגישה שלו.
אם הבנתי נכון את ההנחיות שאת מתארת המינוסים הם בעצם כל פעם שזה לא היה פלוס, אז אין מה להוריד את זה מהפלוסים שהצטברו. כי 10-7=3, כלומר ה- 3 האלה כבר ירדו מה-10, אין טעם להוריד אותם גם מה-7, את בעצם מורידה אותם פעמיים וזה לא פייר.
אם לא הבנתי נכון, אז יכולה לתקן אותי.
אני בכלל לא הייתי מסמנת את המינוס, כי זה יותצר חיזוק חיובי להתנהגות שלילית. כל הרעיון בטבלת עיצוב התנהגות הוא לחזק התהנגות חיובית. עבור ילד כ התייחסות להתנהגות עדיפה על חוסר התייחסות לכן גם התייחסות להתנהגות שלילית זה בעצם חיזוק חיובי. ולכן כשאת מסמנת את המינוס, את מדגישה איפה הו אאל היה בסדר ואת נותךנת התייחסות למשהו שאת רוצה להקטין.
אני הייתי נותנת רק פלוסים, ואם הוא צבר מעל מספר מסויים של פלוסים הייתי נותנת פרס, ואם לא אז לא בלי להתייחס למינוסים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אני עושה נכון אני לא מורידה פ
טורי15/10/2010פעמיים. פשוט אם יש 10 מקומות לסימון והוא אסף 7 פלוסים אני מחשבת את האחוז מה-7 ביחס ל-10.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)