האם וכיצד לשתף את הילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם וכיצד לשתף את הילדים
    מיכל
    17/10/2010

שלום רב,
    האם יש מקום לשתף ילדים (בני 6.5 ו3 ) בתהליך פוריות אותו עוברים ההורים?
    האם להסתיר את התרופות, ולא לאפשר להם להיות נוכחים במקרה ונמצאים בחדר בעת פעולות הזרקה עצמית?

התהליך משפיע גם ברמה הפיזית וגם ברמה הנפשית של האם, האם יש מקום להסביר לבכורה על הנעשה ועל התמודדות האם?

מה דעתכן?
    תודה מראש
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם וכיצד לשתף את הילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם וכיצד לשתף את הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום מיכל,
    לגבי הילד הקטן אין מה לשתף אותו בכלל, לא נראה לי שהוא יכול להבין את המורכבות.
    לגבי הילדה הגדולה, זה תלוי ברמת ההתפתחות שלה. אם כן הייתי מסבירה באופן כללי מאוד, שאמא ואבא מנסים להיכנס להריון,כיוון שזה לא כל כך הולך באופן טבעי וזה כרוך בלקיחת סוג של תרופות שגורמות לעייפות. מעבר לזה לא הייתי מסבירה. כמובן חשוב לתת את ההסבר הזה אחרי שכבר יש לילדה ידע מוקדם לגבי איך מגיעים ילדים לעולם, אחרת היא עלולה לחשוב שכדי להיכנס להיריון צריך לקחת תרופות...
    ולא, לא הייתי חושפת אותם למתן הזריקות.
    בהצלחה,
    ואם יש שאלות נוספות אתםן מוזמנים לחזור אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

מיכל
    18/10/2010

הבת הגדולה אמנם קיבלתה הסבר כללי על "איך באים ילדים לעולם", ומאחר והיא לא שאלה דבר נוסף לאחר ההסבר הבסיסי שלי, לא הרגשתי צורך לפתח את זה.
    הבנתי שברמה שלה היא קיבלה מענה מספק.
    עם זאת גם היא וגם אחיה נולדו כתוצאה מהפרייה חוץ גופית. וחשבתי שעצם ההסבר שלי על מה שאני עוברת עכשיו אולי יוכל להבהיר לה בהמשך מה עברתי כשניסיתי להביאה לעולם.
    היא לא יודעת שנדרשו לי שנים והתערבות חיצונית,
    היא יודעת שילדים באים מאהבה בין ההורים, והמפגש בין הזרע לביצית יוצר עובר שמתפתח לתינוק. כך אמנם גם במקרה שלה ושל אחיה, אבל לא סיפרתי לה מעבר לזה.
    באיזה גיל יש מקום לתת הסבר על הדרכים הנוספות חוץ מהטבעית ליצירת ילדים?
    אני חושבת שכדאי שהיא תשמע את זה מאיתנו ולא מילדים סביבה (שההורים האחרים יספרו ממה שהם יודעים בשלבים מאוחרים יותר)
    אני רוצה שהיא תדע שכל כך רצינו אותם ,ועצם היצירה הלא טבעית שלהם לא גורמת להם להיות שונים או חריגים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלום מיכל,
    תראי ככל שאת מפרטת יותר את פורשת יותר יותר רבדים של משמעויות ריגשיות של הנושא הזה עבורך ועבור משפחתך, ויכול להיות שיהיה נכון שתלכו להתייעץ על כך באופן נפרד ומסודר ולא רק דרך הפורום שמכתיב קיצור ושיטחיות מסויימת.
    כשפנית בהתחלה זה היה נשמע לי שאת רוצה למצוא דרך להסביר לילדייך מה עובר עלייך כדי שבינו מה קורה ולא יפתחו חרדות שאולי משהו לא בסדר אצלם, או שאת חולה חלילה.
    כרגע את מדברת על משהו יותר רחב, שכדאי לחשוב עליו לעומק.
    משום שאם את מספרת להם את כל הסיפור , כדברייך "כדי שידעו מה עברת כדי להביא אותם לעולם" זה יכול להביא איתו כל מיני מסרים שאפשר להבין, מצד אחד כמה רצית אותם אבל מצד שני כמה סבל עברת וכמה הם מכבידים, וכו'. לכן אני חושבת שכדאי שלתכו להתייעץ בצורה מסודרת מה כדאי להגיד, מה המשמעות שאת ורצה להעביר, מה לא כדאי להעביר, האם עכשיו זה הזמן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, ההודעה מעלי נשלחה שנית בטעות

מיכל
    18/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו