הסנדוויץ שלי.....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסנדוויץ שלי.....
    נונה
    17/10/2010

שלום לכולם ,אני אמא ל-3 ילדים:בת-8, בן-6,בן שנה וחמישה חודשים וקיים אצלי קושי (גם אצל בעלי) במיוחד עם הילד האמצעי.נתחיל בבוקר שקשה לו לקום ,עם שעורי הבית צריך כל הזמן לבקש להזדרז כי עושה רושם שהוא אדיש,מאבד זמן,מפיל את העיפרון לעיתים קרובות ,שלא נדבר על זה שבכלל אם יש טעות הוא מתעצל לתקן ומתעצבן בקלות,הוא כל יום רוצה ללכת לחבר ולא רוצה שיבואו אליו כי לחברים שלו יש משחקי טלויזיה שלו אין ,הוא כל היום רוצה לדבר על תוכניות טלויזיה ועושה זאת בלהט,ואני לא ממש יודעת איך להתמודד עם זה-לאפשר לו לספר (מה שיכול להמשך שעה שלמה)? שבוע שעבר עבר עליו שבוע קשה בביה"ס -המורה שלחה אליי פתק שהוא עונה בחוצפה,מפטפט ולאחר מס' ימים גם העבירה אותו מקום מליד חברו הטוב ביותר אל קבוצה של בנות בלבד.יש לציין שהוא ילד חביב,מתמודד עם כיתה א' באופן לא פשוט אבל מתמודד-יש לו בעיות במוטוריקה עדינה בהן טופל עד לפני 3 חודשים ע"י ריפוי בעיסוק וחגורת כתפיים רפה בה מטופל מזה חודשיים באמצעות רכיבה טיפולית פעם בשבוע . אני תמיד מעודדדת אותו ומשבחת אותו על ההתמודדות שלו ועל הישגיו,אך לפעמים נראה כי הוא לא מבין היטב את המסגרת הבית ספרית ואת המטלות המוטלות עליו. האם יתכן שכל "המלחמות" נובעות מקנאה לאחיו הקטן? אני משתדלת לתת תשומת לב לכל ילדיי אך הדבר מאוד מקשה ,במיוחד כשיש תינוק בבית שדורש את רוב תשומת הלב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסנדוויץ שלי.....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסנדוויץ שלי..... - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום לך
    אני לא יודעת אם זה מדוייק להגיד שכל הבעיות נובעות מקנאה לאחיו הקטן. ייתכן שיש לו קשיים משל עצמו וייתכן גם שהוא זקוק ליותר התייחסות והכלה בלי קשר לאחיו הקטן.
    את צודקת שעבורך זו משימה קשה ואוי בלתי אפשרית. השאלה היא אם יש לך אפשרות להשיג עזרה, נראה י חושב שיבלו איתו זמן איכות לחוד, יכינו איתו שיעורים בסבלנות ובלי לחץ, יהיו קשובים לחוסר הביטחון שלו כשהוא טועה ולא רוצה להכיר בכך כי מרגיש שזה לא נעים וזה כישלון וכו'. כלומר זה ל ארק הזמן שמבים איתו אלא גם איכות ההבנה שמבינים אותו וכאן אוי תצטרכי הדרכת הורים כי ייתכן שיש דברים שאת מפרשת כעצלות ולא ערה לקושי שיש לו אולי בכיתה א' להתמודד עם הישיגים ולחץ ולימודים וכו'.
    לכן אני ממיצה לך לנסות להשיג עזרה קודם כל אם ניתן על ידי מישהו מהמשפחה המורחבת שיבוא לפעמים לעזור ואת תוכלי להיות איתו או אם בעלך יכול לפעמים לחזור יותר מוקדם מהעבודה וכו', וכן לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך אפשר להבין את הילד, ולעזור לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו