לא רוצה להצליח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא רוצה להצליח
    גילה
    18/10/2010

שלום לך הפסיכולוגית. ביתי בכיתה ט . כימעט בת 15 .כל השנים היא אהבה ללמוד והשיגה ציונים גבוהים.ממש היא היתה מוצלחת. השנה היא לא רוצה להצליח ולהשקיע בלימודים ולא אכפת לה גם לא להצליח. היא ליפעמים לא מכינה שיעורים ולא אכפת לה ללכת לבית -ספר ללא שיעורים.כשאני אומרת לה אים את רוצה להצליח היא אומרת לי שהיא לא רוצה להצליח. היא עסוקה בעצמה יותר מידי וגם עים הפייסבוק במחשב. אני לא רוצה להעיר לה הרבה -כשאני אומרת לה משהוא היא צועקת עליי כך שעזבתי אותה . היא ממש לא אוהבת ללמוד ולטענתה גם לא אכפת לה אים היא לא תצליח. מה עליי לעשות ? איך ליגרום לה שוב לאהוב לילמוד ולהשקיע? איך ליגרום לה לחשוב על הצלחה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה להצליח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה להצליח - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלם גילה,
    ביתך נמצאת בגיל ההתבגרות. ואת צריכה להבין שהיא אדם נפרד, את יכולה אולי להכריח אותה לעשות דברים, אבל את לא יכולה להכריח אותה או לגרום לה לרצות אותם. אנחנו לא יכולים לשלוט על מה שאדם אחר רוצה. אף פעם.
    אני ממליצה לך לרדת מהעניין, כי יכול להיות מאוד שחלק מהמרידה שלה בך היא להתנהגד למה שאת רוצה. אם את נורא רוצה שהיא תלמד היא בדיוק רוצה ההיפך. דווקא אם תניחי לה, היא לא תצטרך להתנגד לך והיא תוכל שוב להיזכר שללמוד זה בעצם דבר שהיא רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו