התאקלמות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התאקלמות בגן
    טלול
    18/10/2010

ביתי בת ה 3.6 התחילה השנה גן טרום טרום ( עירייה) לראשונה,עד עתה היתה איתי בחינוך ביתי. ילדתי, ילדה נהדרת בעלת יכולת ורבלית גבוהה, אינטליגנציה רגשית מפותחת,עירנית שמחה וחברותית. מגיל 8 חודשים שמתי לב כי בכל מפגש עם חבר היא מפסיקה פעילות ועוברת להתבוננות, מוותרת על משחקים בקלות, ונמנעת מחיכוכים .בשלב מתקדם יותר היא החלה לחקות את התנהגות חבריה. חשבתי כי ברגע שתיכנס לגן תפתח התנהגות יותר עצמאית בחברה( שהרי היא כל כך עשירה בתכנים ומשחקת נפלא בביתה) אך ההתאקלמות בגן ממש קשה לה.היא אינה רוצה /מצליחה להשתלב חברתית. בימים הראשונים נשארה ברצון( מסקרנות) אך לאחרונה היא ממש בוכה בפרידות בוקר היא גם אומרת כי אינה אוהבת ללכת לגן.הגננת ואני מנסות לשדך אליה חברות אך איננו מצליחות, היא כמעט ואינה מדברת כך שקשה להתחבר אליה. היא מפוחדת מהתנהגויות שהיא רואה סביבה. היא נמנעת מלגשת למשחקים " כי יש שם ילדים" או כי דחו אותה. אני מנסה להסביר לה על היתרון שבגן "מלא חברים ",שעליה לדבר כדי שיכירו אותה ובכל דחיה לפנות לגננת.שבוע שעבר היא אף חוותה ארוע אלימות עם חפץ בגלל משפט שאמרה,מאז היא עוד יותר צמודה לגננת,במקביל אני מנסה ללמדה כי היא היחידה שקובעת לעצמה ועל כן שלא תאפשר לאחרים לדחות אותה ללא סיבה.דבר נוסף איתה בגן שני חברים טובים מהחינוך הביתי שכבר יצרו קשרים חברתיים.מה עליי לעשות? מיותר לציין כי קשה לי מאוד שקשה לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאקלמות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאקלמות בגן - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלום לך,
    תראי אני חושבת שיש מקום לתקן חלק מהמסרים שאת מעבירה לה. לילדים בהחלט יש זכות לדחות אותה ללא סיבה.אי אפשר לחייב אותם לקבל אותה. זה לא עובד ככה. יייתכן שבלי לשים לב ומתוך כוונות טובות, ומרוב שאת רוצה שהיא לא תוותר את מלמדת אותה לכפות את עצמה על ילדים וגם זו לא דרך.
    הייתי ממליצה לך להזמין כל פעם חברה אחת הבייתה מהגן, במגרש הביתי שלה, שבו היא מרגישה יותר בטוחה, ולתת לה לרכוש באופן מאוד הדרגתי ביטחון בעצם הסיטואציה של לשחק עם עוד מישהו. אפילו אם היא נורא מוותרת שם ואת לא מרוצה בהתחלה מאיך שהיא משחקת. תני לה להיות ספונטנית ופשוט להינות בדרך שלה לאט לאט, תנסי להרפות משליטה ומביקורת, גם בכלל בחיי היום יום. תנסי להיות פחות ערה להישגיות שלה, לגילויי האינטילגנציה שלה, ויותר חזקי אותה פשוט על מה שהיא ולא רק על מה שהיא מצליחה או לא מצליחה לעשות.
    אם את לאמצליחה, מומלץ לפנול להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו