מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התדרדרות בהתנהגות ילד בן 3מיכל25/11/2007
שלום רב, ברצוני לשאןל לגבי התנהגות בני. הוא בן 3 ילד מאוד פיקח וחכם, בזמן האחרון הוא אינו מקשיב וממושמע, עושה מה שהוא רוצה,צועק ומשתולל. אם אני מבקשת ממנו לסדר את החדר הוא אומר לי לא רוצה.לפני 5 חודשים נולד לו אח חדש שהוא קיבל אותו יפה מאוד, בגן הוא מתנהג יפה מאוד אבל איך שהוא מגיע הבייתה הוא ילד אחר, הוא אינו מקשיב לי וזה משגע אותי, איני יודעת מה לעשות , כל דבר זה מלחמה איתו. אם אני צועקת עליו הוא צועק אליי בחזרה ואפילו צוחק. מה הוא כ"כ לא מעריך אותי? אני לא מבינה מה אני עושה לא טוב. אני משתדלת מאוד לא להתעצבן או לצעוק אבל לפעמים גם אני נשברת.נראה כאילו הוא מזלזל בסמכות ההורית שלי ואני לא מבינה מדוע. ההתנהגות הזו היא בערך כחודש. ברצוני לציין כי בעלי יצא למילואים לחודש ועכשיו חזר, יכול להיות שזה קשור? ישנם ימים שהוא מתנהג נפלא וישנם ימים שהוא מוציא אותי מדעתי. בבקשה תעזרו לי, מה אפשר לעשות עמ"נ להחזיר את הסמכות ההורית שלי, ושלא יזלזל במה שאני מבקשת ממנו. הוא ילד מקסים ומאוד פיקח הוא קולט הכל, אולי הדרך שלי איתו לא נכונה. אשמח לתשובה ואם יש צורך לקבל ייעוץ - איפה ניתן באזור מודיעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית
שושי יעקובי26/11/2007הסרוב של בנך לשמוע בקולך איננו סימן לכך שאת איבדת מסמכותך ולא שהוא מזלזל בך אלא שהוא זקוק לך. נדמה לי שההתנהגות הלא ממושמעת של בנך נועדה למשוך אליו את תשומת ליבך גם אם זה נעשה בדרך שלילית. נולד לו אח כיום בן כמה חודשים, הנוכחות שלו הופכת להיות יותר מורגשת בחיי המשפחה, אבא לא היה בסביבה, לא ברור כמה היית פנויה עבורו.
כדאי לשוחח איתו על התחושות שלו, לקרוא ספרים בנושא אחים, הכי חשוב למצוא לכם שוב זמן בילוי משותף רק שניכם גם אם מדובר ברבע שעה ביום.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמכות הורית
מיכל26/11/2007תודה רבה על התגובה המהירה.
ברצוני להתמקד ולשאול איך אני מגיבה להתפרצות כעס? כאשר אני מבקשת לעשות דבר מה והוא מגיב בלא רוצה, או בורח לי מהחדר?
אני כועסת אבל זה לא עוזר. אני מקדישה לו הרבה תשומת לב, ומנשקת ומחבקת כל הזמן, אני אומרת לו שאני ואבא והתינוק אוהבים אותו מאוד. איך אני מחזירה אותו להתנהגותו הטובה והממושמעת ומשמרת אותה.
אתמול היה לי מקרה די קשה איתו-אספנו חברה מהגן והוא החליט שהוא לא רוצה לשבת בכסא בטיחות שלו אלא ליד החברה באוטו. הסברתי לו שהוא לא יכל כי אני לא יכלה לחגור אותו וזה מסוכן והוא לא הסכים בשום אופן לשבת בכסא, כאשר ניסיתי להושיב אותו בכוח הוא השתולל צעק וצרח ואפילו הרביץ לי, באותו רגע החזקתי את עצמי , לא התעצבנתי או הגבתי בצורה תוקפנית . אבל כן הושבתי אותו תוך התנגדות מצידו וחגרתי אותו בכיסא. הסברתי לו שאמא כועסת על ההתנהגות הזו ושיבקש סלחה. אבל באותו הרגע ממש אני לא ידעתי מה לעשות - איך לגרום לו לשבת מרצונו, הרי אני לא יכולה לוותר לו ולתת לו לשבת לא חגור. מה עושים במצבים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמכות הורית
שושי יעקובי27/11/2007מיכל שלום,
אין פתרונות פלא למצבים אותם תיארת. ילדים עוברים תקופות כאלה של מרדנות, בדיקת גבולות, התעקשות על הרצונות שלהם. זה מתיש, מתסכל ובטח פוגע בביטחון העצמי שלך כהורה. בתגובה להתפרצויות כעס אלו כדאי מצד אחד להקפיד לא לאפשר פריצת גבולות ומאידך להכיל יותר את המצב הרגשי הפגיע של ילדך. הכוונה היא שילד מתפרץ זקוק לתחושה שיש מבוגר חזק ממנו שלא נבהל מההתפרצות וההתפרקות שלו ויכול לשאת ולהתמודד עם כל מה שקורה לו. לכן לשמור על הגבולות. מצד שני אם את מבינה שילד במצב רוח ירוד, עצבני מייצר יותר מצבי עימות (זה קורה גם לנו המבוגרים) תוכלי להתמודד טוב יותר עם התחושות של כעס ותסכול שההתנהגות שלו מעוררת בך. התגובה שלך במצב אותו תארת היתה נכונה וטובה. חגרת אותו למרות מה שעשה. הסברת מדוע זה חשוב, הסברת שאמא כועסת. אבל כדי להכיל ולהרגיע רגשית אין צורך לדרוש ממנו להתנצל, לבקש סליחה. את זה אפשר לעשות מאוחר יותר אחרי שנרגעתם, שוחחתם על הארוע, ניסת להבין מה הוא הרגיש ומה גרם לו להתנגד וניסתם להשלים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית התפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)