בעיות שינה והרדמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה והרדמות
    סימה
    18/10/2010

שלום וברכה
    יש לי 2 בעיות עקריות עם התינוקת שלי בת ה 5.5 חודשים.
    הראשונה- לאחר טעיות קשות בהרגליי השינה של בתי הבכורה, החלטתי שהפעם זה לא יקרה. לפני שבוע החלטתי שהתינוקת צריכה ללמוד להירדם לבד במיטה שלה וכך היה. מקלחת בקבוק אחרון ולמיטה עם מובייל ומנורת לילה קטנה. להפתעתי הילדה הלכה לישון בלי שום בעיות! התלהבתי וטפחתי לעצמי על השכם. זה עבד במשך שבוע ויום! כל ערב אותה שיגרה,אותה שעה כלום לא השתנה. אתמול והיום הילדה רק נכנסת למיטה שלה ולא מפסיקה לצרוח!!!!! אני מלטפת, מרגיעה, מרימה קצת ומחזירה, יוצאת מהחדר ל 3 שניות ושוב חוזרת כלום לא עוזר!!היא רק צורחת. אז שאלתי היא מה לעשות?איך לנהל את ההרדמה? ברור לי שמעכשיו צריכים גבולות. (לפני המיטה היא הייתה נרדמת בעגלה ואחר כך הייתי מעבירה אותה למיטה).
    הבעיה השנייה ולא פחות חמורה היא: לא משנה מתי היא תלך לישון, מתי היא תאכל היא תמיד תקום בסביבות אחת וחצי 2 בלילה! בהתחלה הייתי מביאה לה לאכול אבל עכשיו היא כבר כמעט בת חצי שנה ולא נראה לי שהיא צריכה לאכול בלילה אז הפסקתי לתת לה אוכל אלא מים. אז היא קמה שותה קצת בוכה וחוזרת לישון לאיזה חצי שעה שעה ואז שוב קמה שוב מים ושוב חוזרת לישון וכך עד 6 בבוקר שאני קמה. כשאני נשברת ואומרת לעצמי אולי היא כן רעבה ומכינה לה בקבוק היא בקושי אוכלת ממנו לכן הסיבה היא לא רעב זה בטוח ! ניסיתי להביא לה דייסה בבקבוק האחרון וזה לא עוזר, ניסיתי להביא לה לאכול כשאני הולכת לישון אבל עדיין בסביבות2 היא קמה. מה עושים????
    זה כל כך מציק בעיות השינה האלו כי ככה גם סבלתי עם הגדולה שלי ואני ממש לא רוצה לחזור על טעיות.מחכה בקוצר רוח לתשובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה והרדמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ממש מחכה לתשובה!!!!!

סימה
    19/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה והרדמות - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

סימה שלום,

בעיות שינה הן אכן דבר מתיש.
    התינקת שלך נמצאת בדיוק בגיל שניתן להקנות לה הרגלי שינה בריאים.
    את טוענת שדבר לא התשנה והילדה היום צורחת. קשה לדעת מה קורה שם שונה מבלי לצפות בכם...האם את איתה בבית? האם היא ישנה מספיק ביום? שנת היום לא פחות חשובה משנת הלילה.
    בגיל כזה זה בהחלט סביר לאכול פעם אחת במהלך הלילה. ניתן לכוון זאת לחצות ולחמש בבקר. תבדקי אם יש צורך להחליף טיטול ואם מדובר בקור או חום.
    אם השעה היא קבועה ניתן להעיר כדי לישון. כלומר: ללטף אותה 20 דק' לפני, כדי לגרום לגוף איזשהו מצב של עוררות וכך, אחרי מס' ימים, לדלג על שעת ההתעוררות הרגילה.
    נסי זאת.

את מוזמנת לקרוא מאמרים באתר שלי ולקבל כמה טיפים.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל מה?

סימה
    20/10/2010

אני לא איתה בבקרים היא אצל מטפלת. גם בבית וגם אצל המטפלת היא ישנה פעמיים במהלך היום למשך כשעה וחצי שעתיים.השאלה שלי איך לבצע את ההירדמות? לתת לה לבכות? (אני לא מאמינה בזה וגם את לא לפי המאמרים שלך..)מה לעשות אחרי המקלחת והאוכל? איך עושים זאת? קראתי את כל המאמרים שלך אך לא מצאתי ממש שלבים איך לעשות זאת.
    דבר נוסף שלא הבנתי- אם היא קמה באופן קבוע בשתיים בלילה אז אני צריכה לקום להעיר אותה ואחכ להרדים אותה שוב?
    צר לי אך לא כל כך הבנתי את תשובתך אפשר הסבר נוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל מה? - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/10/2010

היי סימה,

להעיר כדי לישון- הכוונה: ללטף כדי שהגוף יחווה עוררות. זה לא אומר שהיא תתעורר. זה רק אומר שהגוף יעבור סוג של ערות, ולאחר כמה ימים לא יקום בשעה הקבועה. המטרה היא להתערב בשעון הביולוגי.

איך לבצע את ההרדמות? ממש לא לתת לה לבכות וזהו. תהליך זה יש לעשות בשלבים ובהדרגה ואצל כל ילד זה שונה. בעייתי לומר את השלבים בצורה כללית כי זה בהתאם לתגובה של כל ילד בתהליך. הרעיון הוא ללמד איתה להרדם, תחילה על מזרון, לא משנה אם זה במיטתה. זה צריך להעשות עם המון מגע. רק לאחר שהיא מסוגלת לישון עם עזרה, שלא בידיים, מתקדמים עוד צעד. זה מסוג התהליכים שמצריכים ליווי צמוד. פשוט, הילדה מגיבה לכל שלב, ובהתאם לכך ניתן להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו