בן 3 מבקש להיות מבוגר.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3 מבקש להיות מבוגר.
    נעמי
    25/11/2007

שלום,

לאחרונה בני בן ה3 (כמעט וחצי) מתעניין מאוד בענייני גילאים ומבקש להפוך למבוגר.
    כאשר אני מנסה להסביר לו שלגדול לוקח זמן ולהיות בן 3 זה כיף וכ"ו..., הוא כועס ומתעצבן וממש מתחנן להיות כבר מבוגר (ממש במילים אלו).

אני מרגישה שהוא ממש מתוסכל וזה מתבטא בכל מיני התפרצויות למיניהן, שגוררות אותנו לעימותים איתו שבסופם אנו מרגישים תסכול מכך שהחמרנו איתו.
    איך להתמודד? ומה מביא ילד קטן לחשוב ככה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 מבקש להיות מבוגר.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות גדול

שושי יעקובי
    26/11/2007

נדמה לי כי הילד שלך מבטא צורך התפתחותי (בריא) להרגיש גדול חזק מבחינתו זה זהה למבוגר.
    הפרדוקס הוא שהצורך הזה מתעורר אצל הילדים כאשר הם מתחילים להבין כי הם אינם כאלה חזקים וגדולים כמו המבוגרים, הם מחפשים דרכים לפצות על תחושת הנחיתות שמתעוררת. הם מכחישים שהם קטנים, הם מתעקשים לעשות הכל לבד גם את הדברים הבלתי אפשריים מבחינתינו, יש ילדים שמזדהים עם גיבורי על ורואים אותם מסתובבים כל היום עם גלימה ובובות סופרמן או אריות (שמקנים להם הרגשה של כוח). זה לא הזמן לעמת אותם עם חולשתם או עם היתרונות של הילדות. הם זקוקים לנו שנתפעל מהם ותמיד אפשר למצוא משהו להתפעל. להגיד להם כמה הם גדלים ומתפתחים ובקרוב מאוד יהיו גדולים וחזקים כפי שהיו רוצים.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו