איך להסביר לילד למה אבא הרביץ לאמא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לילד למה אבא הרביץ לאמא?
    ילנה
    19/10/2010

אני חייבת עזרא. יש לי ילד בן 3.5 ואני בחודש 9 להריון. אני והבן זוג שלי חיינו ביחד כ 5 שנים.החיים ביחד לא היו קלים ולא פעם נוצרו ריבים רציניים לצערי גם בנוכחות הילד. לפני כחודש הגענו למצב של ריב מאוד חזק בלילה והוא היכה אותי (לא הפעם הראשונה אבל בעוצמה כזאת- כן),הילד קם מהמיטה וראה את הכל. כמובן שבאותו לילה הצלחתי להרגיע ולהרדים אותו ומאותו היום אביו לא נמצא יותר בבית(הוא קיבל צו הרחקה).. בימים הראשונים הילד היה שואל אותי איפה אבא ולמה הוא כעס עלי באותו לילה.לאחר כשבוע הוא הפסיק לדבר עליו כלל.לא ידעתי אם זה לטוב או לרע עד שאחותי ששומרת עליו אחרי הגן סיפרה לי ששמעה אותו מדבר עם בן דוד שלו בן ה-4 ואומר לו שהואלא אוהב את אבא כי אבא הרביץ לאמא בראש וגםהדגים לו על עצמו(התחיל לחבוט לעצמו בראש) הילד לא האמין לו ואמר לו מה פתאום לא יכול להיות אבל הוא המשיך להרביץ לעצמו ואמר כן אני ראיתי הוא עשה לה ככה ככה!!
    כמו שאמרתי איתי הוא לא דיבר על זה. אתמול לקחתי את שני הילדים מהגן והוא שוב העלה את הנושא ואז גם האחיין שלי שאל האם זה נכון. והילד שלי פשוט לא נתן לי לענות הוא אמר לו כן אני ראיתי ושוב הרביץ לעצמו כדי להדגים.
    אני לא יודעת איך לדבר איתו ומה לענות לו כי לי בעצמי אין הסבר למה הוא עשה את זה אז איך אני יכולה להסביר את זה לילד קטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא הרביץ לך בפעם הראשונה

תוהה
    19/10/2010

ובכל זאת נכנס להריון ממנו עוד בטרם פתרת בעיה כזו עם בנזוגך. חבל מאד.

לתוך כל התסבוכת הזו להביא ילדים, זה נראה לי קצת חסר אחריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסביר לילד למה אבא הרביץ לאמא? - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום ילנה.
    באמת אני לא חושבת שאת אמורה להסביר למה אבא עשה את זה, כי שום הסבר לא מצדיק כזה דבר. אבל כן יש מקום לפתח שיחה סביב הנושא שההסבר הוא לא העיקר בה. אלא חשוב שהוא יוכל לדבר איתךך על כך בחופשיות ולהעלות את הפחדים שלו, אם אב איכול לעשות כזה דבר גם לו, אולי יש לו חשש עמוק שאבא יחזור ויבצע את זה, אולי יש לו כעסים נוספים, חששות נוספים וכו'. חשוב שתלווי אותו בדברים האלה, ותתני לו להוציא את זה.
    ההסבר שאני הייתי נותנת הוא שאין הסבר למה שאבא עשה, כי לא חשוב למה הוא כעס עלייך מכות זה לא הפיתרון, ועכשיו אבא לא נמצא בבית עד שהוא יירגע כדי לשמור עליכם ושתהיו מוגנים.
    הייתי אומרת לו שזה בטח היה מאוד מבהיל עבורו לראות את זה, ונותנת לו לדבר על זה וגם לבטא את עצמו בעוד דרכים, למשל ציור.
    חשבו שתלכי לקבל תמיכה וייעוץ גם עבור עצמך וגם עבור הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו