פחד ממוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד ממוות
    נונה
    19/10/2010

שלום וברכה,ביתי בת ה- 8 היא בכורתי ולה 2 אחים נוספים- בן 6ו בן שנה וחצי. בימים הארונים היא טוענת שבכל לילה כשהיא הולכת לישון,לפני שהיא נרדמת עולות לה מחשבות על מוות שאני או אבא שלה יכולים למות ושהיא פוחדת ויודעת שהיא תתגעגע מאוד,בכל ערב ,מזה 3 ערבים אני מחבקת אותה ממושכות,מלטפת אותה ומרגישה בקול רם אמפטיה,השאלה שלי היא כיצד אוכל להקנות לה ביטחון ?מה לומר? הרי זה נכון שיום אחד יכול לקרות לנו משהו או למשהו קרוב,איך מסבירים זאת לילדים מבלי לגרום להם לפחד?בכלל בנושא סיטיי לילה גם מתוך שינה ,איך אפשר להסביר לילד על נושאים שמפחידים וחלקם גם לא קיימים בכלל כמו מפצות, חיות ,חרקים וכדומה ....
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממוות - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    לגבי הפחד ממוות הוא אכן פחד אמיתי. אין אפשורת להסביר לילד בלי שהוא יפחד, היא כן תפחד, אתם לא יכולים למנוע ממנה את המציאות והפחדים שהיא מעוררת ואתם תעזרו לה להתמודד עם הפחד, למשל על ידי הקראת סיפורים שעוסקים בעניין, למשל על ידי אמירה שיש עוד הרבה זמן עד שדבר כזה יקרה ואז סביר להניח שהיא תהיה גדולה וכבר תהיה לה משפחה משלה, ושגם אתם מתגעגעים לכל מיני אנשים שכבר לא בחיים שלכם ובכל זאת אתם ממשיכים בחיים ונהנים מהרבה דברים אחרים. לגבי השאלה הנוספת בנוגע לפחדים שהעלית, את מוזמנת לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה בנוגע לפחדים אצל ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו