מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים?ליאת21/04/2007
שלום! יש לי ילד כבן 3 שנים ובזמן האחרון הוא מאוד אלים וכועס גם בגן הגננת אמרה שהוא שינה את הגישה ומרביץ וזורק דברים. העניין שאני מנסה להסביר לו בדרך רגועה ותמיד אני מגיעה לדרכים לא הכי נעימות של צעקות ואפילו מכות. ההתנהגות שלו אלימה גם כלפי אחיו בן השנה וחודש וגם כלפי הוריו. מה לעשות? איך לגשת לבעיה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות
שרון באומל22/04/2007שלום ליאת.
נסי לחשוב ולכתוב לי על דברים שהשתנו אצלו בזמן האחרון. בנוסף, הייתי שמחה אם היית מפרטת כיצד הגיב כשאחיו נולד. ייתכן וזו תגובה מאוחרת לקבלת האח החדש.
נהיה בקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבר
ענת זפרני24/04/2007ילדים רבים בני שנתיים - שלוש חווים פער בין היכולת המחשבתית לבין יכולת הביטוי.
תחשבי על עצמך כעולה חדשה במדינה שבה את מבינה את השפה אבל לוקח לך זמן להתבטא.
כדי לפרוק את התסכול - הם לפעמים צועקים מתעצבנים וגם מכים. כמו שירון לונדון פעם אמר "במקום שבו נגמרות המילים מתחילה האלימות", הוא מוציא את הזעם במקומות הכי קשים שלו. בגן, מול הרבה ילדים, ובבית - מולך ואחיו הצעיר.
כשאת מנסה ומגיעה לאלימות - הוא מפנים שאלימות זו שפה!! ואת זה אנחנו לא רוצים. לא את לא הגננת ובטח לא החברים.
כדי לעזור לו להגיד את מה שהוא רוצה צריך ממש בעדינות לעקוף את מכשול התסכול. לדוגמא: כשאתרואה שהוא נכנס ללופ של הכעס תתכופפי אליו תחזיקי אותו בכתפיים ותגידי לו :"אני מבינה שאתה כועס/רוצה להסביר לי/וכו'" ותקשיבי לו.
אחרי פעם או פעמיים תראי איך עוצמת התגובה תפחת.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)