מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    ליאת
    21/04/2007

שלום! יש לי ילד כבן 3 שנים ובזמן האחרון הוא מאוד אלים וכועס גם בגן הגננת אמרה שהוא שינה את הגישה ומרביץ וזורק דברים. העניין שאני מנסה להסביר לו בדרך רגועה ותמיד אני מגיעה לדרכים לא הכי נעימות של צעקות ואפילו מכות. ההתנהגות שלו אלימה גם כלפי אחיו בן השנה וחודש וגם כלפי הוריו. מה לעשות? איך לגשת לבעיה כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות

שרון באומל
    22/04/2007

שלום ליאת.
    נסי לחשוב ולכתוב לי על דברים שהשתנו אצלו בזמן האחרון. בנוסף, הייתי שמחה אם היית מפרטת כיצד הגיב כשאחיו נולד. ייתכן וזו תגובה מאוחרת לקבלת האח החדש.
    נהיה בקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר

ענת זפרני
    24/04/2007

ילדים רבים בני שנתיים - שלוש חווים פער בין היכולת המחשבתית לבין יכולת הביטוי.
    תחשבי על עצמך כעולה חדשה במדינה שבה את מבינה את השפה אבל לוקח לך זמן להתבטא.
    כדי לפרוק את התסכול - הם לפעמים צועקים מתעצבנים וגם מכים. כמו שירון לונדון פעם אמר "במקום שבו נגמרות המילים מתחילה האלימות", הוא מוציא את הזעם במקומות הכי קשים שלו. בגן, מול הרבה ילדים, ובבית - מולך ואחיו הצעיר.
    כשאת מנסה ומגיעה לאלימות - הוא מפנים שאלימות זו שפה!! ואת זה אנחנו לא רוצים. לא את לא הגננת ובטח לא החברים.
    כדי לעזור לו להגיד את מה שהוא רוצה צריך ממש בעדינות לעקוף את מכשול התסכול. לדוגמא: כשאתרואה שהוא נכנס ללופ של הכעס תתכופפי אליו תחזיקי אותו בכתפיים ותגידי לו :"אני מבינה שאתה כועס/רוצה להסביר לי/וכו'" ותקשיבי לו.
    אחרי פעם או פעמיים תראי איך עוצמת התגובה תפחת.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו