עצבות בבוקר אצל ילד בכתה ב'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצבות בבוקר אצל ילד בכתה ב'
    מירב
    20/10/2010

שלום רב
    יש לי בן בן 8 תאום ,מוכשר ומצטיין בלימודים ,ללא כל בעיה חברתית.
    עוד מימיי הגן ובתחילת כתה א' היתה לו קשה הפרידה בבוקר.
    הוא עבר את כתה א' סביר לחלוטין.
    עכשיו פתאום בכתה ב' ללא כל סיבה (לאחר בירור עם המורה,איתו,חבריו),הוא קם בבוקר מתארגן אבל פתאום תוקפת אותו עצבות והוא אומר שלא בא לו ללכת לביה"ס בטענה אחת מובהקת כי קשה לו להיפרד ממני,והוא מפחד לעזוב אותי,הוא לעיתים בוכה אבל עובר לו שמגיעים לביה"ס.והוא במהלך היום בסדר גמור.
    אני כמובן נתתי לו להבין שזה טבעי וטוב להתגעגע קצת,ו"הזכרתי" לו שאנחנו נפגשים ב13:00 שוב.(אני לא עובדת).
    האם זה לא קצת "לא תקין שבכיתה ב' (ושוב הילד מוקף חברים ומצטיין בלימודים )ירגיש מועקה כזו בבוקר?(אני רואה לפעמים שהוא מנסה לעצור את הדמעות בכוח).
    האם ריפוי באמנות יעזור?הוא אמנותי ומוכשר מאוד.
    האם להמתין שזה יחלוף העניין נמשך כמה ימים.
    אודה להכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבות בבוקר אצל ילד בכתה ב' - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום מירב,
    לא תארת את הקשר שלך עם הילד הזה. קיימת אפשרות שזו דרך שלו לקבל שוב קשר ייחודי איתך, או קשר רגרסיבי יותר. לכן לא הייתי מתייחסת במיוחד להתבטאויות האלה ומעבירה לו מסר של ציפייה להתגבר, עם זאת, בשעות אחה"צ כן הייתי בודקת אפשרות לתת לכל אחד מהתאומים זמן איכות לבד עם אחד ההורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצבות בבוקר אצל תאום בן 8

מירב
    21/10/2010

היי סמדר ממש מודה לך להתייחסותך.
    את צודקת לא פירטתי את הקשר שלי עם בני.
    הקשר שלי עם בני חזק מאוד,מאוד מחובר אליי ומאוד מכבד,מעריץ ותמיד אומר שאמא שלו הכי טובה בעולם.
    אכן נתתי לו להבין אתמול שאני עסוקה במשך היום וכך טוב שגם לו יהיה ופחות יחשוב על כך שהוא מתגעגע אליי,ושניפגש שוב בצהריים.
    הוא שואל אותי "את לא מתגעגעת אליי"?,ואני אומרת לו שקצת ושטוב להתגעגע,אבל אני סומכת עליו שהוא במקום טוב-בביה"ס.
    יש לציין שתמיד בכל מעבר או שינוי לאחר חופש גדול,חופשת סוכות או לפעמים אחרי שישבת שאנחנו מבלים ביחד ויש פסק זמן מביה"ס שוב קשה לו .הגיוני בן 8 כתה ב'?

(עליי לציין שהיה מטופל כשנה וחצי אצל מרפה באומנות נעשתה הפסקה של חצי שנה,ואני שוקלת שיחזור שוב.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצבות בבוקר אצל תאום בן 8 - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2010

שלום מירב,
    לאור מה שאת מתארת, אני חושבת שחשוב מאוד לשדר לילד ציפייה שיתגבר, להגיב בקור רוח, ולא להתרגש מזה. לדעתי ייתכן והקשר ביניכם יותר מדי צמוד, באופן שלא בריא עבור הילד, ודווקא כן חשוב שתתרחקי ולא תתרשמי מהעצבות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו