מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידת הורים מילדה בת שנה ו-3קרן21/10/2010
שלום רב,
בעלי ואני מתכננים לטוס לחו"ל יחד למשך חמישה ימים ולהשאיר בפעם הראשונה את בתנו למשך תקופה ארוכה עם הסבתות (היא תהייה בת שנה ושלושה חודשים במועד הטיסה).
זוהי בתנו הראשונה, אני מעולם לא נפרדתי ממנה ללילה לפני כן, בעלי כבר היה פעמיים בחו"ל לתקופות ממושכות יותר.
עד גיל שנה היא היתה בבית (חצי שנה איתי ועוד חצי שנה עם מטפלת).
מזה חודש וחצי היא הולכת לפעוטון ומסתדרת שם טוב מאוד, בד"כ שמחה ללכת לגן ולא בוכה בזמן הפרידה מאתנו או במהלך היום.
עם זאת, לאחרונה כאשר אני נמצאת איתה באותו החדר, ואז הולכת למטבח או לשרותים (נעלמת מעיניה ) היא צורחת מבכי עד חזרתי. אני מייחסת התנהגות זו לחרדת נטישה שאמורה להיות אופיינית לגיל זה.
שאלתי היא האם פרידה כזו יכולה לגרום לנזק לילדה והאם יש דרך להתמודד או להכין אותה למצב כזה מראש?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בת 5 ימים כשהילדה בת שנה ו-3
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2010קרן שלום,
במידה ובתך מצליחה לדבר מעט בטלפון ולהגיב אליכם, והיא קשורה לסבא וסבתא (או מי שיטפל בה בהיעדרכם) ורגילה לשהות עמם, אני לא רואה בעיה ביציאה לחופשה קצרה.
כדאי לפני כן להקדיש זמן למחשבה מי יהיה איתה, האם תישן בבית או אצל הדמויות המטפלות, האם עדיף שתיסעו באמצע השבוע או דווקא כשהיא אינה בגן, ועוד.
חופשה נעימה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)