מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קבלת פנים לא נעימה בגןמיכל21/10/2010
שלום, יש לי בן בן 4 ובת בת חצי שנה. בני בגן בשכונה ונראה שבסדר לו, לא מעולה אך הוא נפרד בבוקר יפה והגננת מדווחת שלרוב בסדר גמור בגן.
עם זאת, בכל פעם שאני באה לקחת אותו, הוא צועק עלי, מרביץ לי, מתנהג בצורה ממש לא נעימה שגם לא אופיינית לו. כשחוזרים הביתה הוא נרגע לרוב ואחר כך הכל ממש בסדר. זה מאוד מתסכל אותי כי אני מאוד מחכה לקחת אותו, אני גם מנסה להבין אם יש לו איזושהי מצוקה בגן ולא נראה שיש (לפעמים הוא מספר שילד זה או אחר העליב, הרביץ כך שהוא יודע לבטא קושי). גם בשנה שעברה זה היה כך והוא פעם אמר לי שהוא כועס שאנחנו משאירים אותו בבוקר. אני מנסה בדרכים רבות להתמודד עם זה - לעיתים אני מצליחה להסיח את דעתו עם משהו אחר, לפעמים אני מחבקת, לפעמים כועסת. פעם אמרתי לו בבית לאחר שיחה בה ניסיתי להבין מה קורה לו, שהוא יענש אם יהיה אלים כלפי בגן ולמחרת הוא שכב על הרצפה והתחכך בבואי לקחת אותו במקום להרביץ שזה גם לא נעים. גם כשבעלי בא לקחת אותו, הוא מתנהג כך.
היום הוא אמר לי שהיום ארוך לו מידי בגן (הוא שם עד אחת וחצי). הוא גם מאוד עייף בשעה זו.
ברור לי שהתנהגותו היא ביטוי לעייפות, פריקת תסכולים ממה שעבר במהלך הבוקר וכו' אבל הוא מביך אותי ועושה לי רע במצבים אלה. זה מגיע למצב שאני חוששת מרגע המפגש. אשמח לשמוע רעיונות לדרכי התמודדות. תודה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת פנים לא נעימה בגן
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2010לאמא שלום,
ראשית כדאי לדבר שוב עם הגננת ולבקש שתעקוב אחר בנך במהלך היום ותבדוק האם התנהגותו משתנה כשנוקפות השעות. לא ברור לי אם כיף וטוב לו בגן, אם יש לו חברים והוא נהנה מהפעילויות, האם הוא נפגש אחה"צ עם ילדים מהגן, ועוד. יש לי השערה, שחלק מההתנהגויות שלו כשאתם מגיעים, נובעות מחוסר איזון פיסיולוגי סביב עייפות ו/או רעב. כדאי לבדוק האם הוא ישן מספיק בלילה לפני הגן והאם אוכל מספיק.
בנוסף, כרגע נוצר כבר מתח של שניכם סביב האיסוף מהגן ונראה שהעניינים מתוחים מאוד. אני חושבת שכדאי להימנע ככל שניתן מעיסוק בכמה הדבר מביך ועושה לך רע כפי שכתבת, ולפעול באופן יותר ענייני - אולי להביא לו משחק קטן, צעצוע או חטיף כשאתם לוקחים אותו מהגן, ולא להתחיל לשוחח עמו על הדברים כשהוא שם. אפשר לבקש מהגננת לסייע לך להוציא אותו משטח הגן, ולהנהיג עמו מסורת שאתם באוטו שומעים מוסיקה שהוא אוהב, ורק בבית מדברים, ועוד... חשבו על משהו שיגרום לו לעזוב את הגן בקלות ללא המאבקים שכרגע הם כבר רווח משני שלו מהסיטואציה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל28/10/2010שלום ותודה על התשובה,
מבירור שערכתי עם הגננת עולה שלבני בסך הכל טוב בגן. הוא משחק עם חברים ומשתלב יפה. גם כשאני שואלת אותו על הגן הוא אומר שטוב לו. עשיתי ניסיון להביא איתי שקית עם אגוזים או פרי כאשר אני אוספת אותו וזה עוזר לו.
שאלתי היא לגבי ההמתחככות על הרצפה/הכיסא - כפי שכתבתי, לעיתים כשאני באה לאסוף אותו, אני מוצאת אותו מתחכך. שאלתי את הגננת לגבי זה והיא אמרה שבסוף היום בגן (בשעה האחרונה) הוא מרבה להתחכך ואם היא אומרת לו לשבת (זה קורה כאשר הם במפגש סוף היום) הוא מתיישב למעט זמן ואז שב להתחכך.
מה ניתן לעשות בנושא זה? אמרנו לו בעבר שהתחככות היא דבר פרטי שעושים רק בחדר. נראה לי הגיוני שזה ביטוי לעייפות+רעב של סוף היום אך מפריע לי שזה קורה. בינתיים לא אמרתי לו כלום על זה. אני גם לא יודעת עד כמה זה מקובל בגן, עד כמה ילדים אחרים גם כן מתחככים. האם לשוחח אתו על כך, חשבתי אולי להציע לו אלטרנטיבה אך לא ברור לי מה. עלי להודות שמאוד לא נעים לי לראות אותו מתחכך, בפרט כשזה בפני כל כך הרבה אנשים. זה מרגיש לי מאוד חשוף ולא מתאים. אשמח לשמוע תגובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם עלי דילגו
מיכל31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)