מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא אוהב מגעשאלה22/10/2010
יש לי שאלה
הבת שלי בת שנה וקצת. היא לא אוהבת שנוגעים בה.
עכשיו היא נכנסה לגן, הקליטה לא קלה לה והיא ממש לא מסכימה שהגננות יתקרבו אליה, גם עם אנשים אחרים, נגיד חברים שלנו, היא לא ממש אוהבת את המגע.
אני יציין שהיא ילדה ממש עצמאית, אוהבת לעשות דברים רבים לבד ולא שלוקחים או שמים אותה, היא קיבלה המון חום ומגע מאיתנו כמובן מהרגע שנולדה, מקבלת הרבה חיזוקים חיוביים, וכן אוהבת מגע שלנו, סבא וסבתא.
איך אני יכולה לגרום לה להיות עם יותר ביטחון ? להסכים למגע של אחרים ולסמוך אליהם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהבת מגע - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/10/2010דנה שלום,
יש כאן שני עניינים שאולי נקשרים יחד לא בצדק. הבת שלך יכולה להיות כזו שמעדיפה שלא ייגעו בה, ועדיין ליצור קשר עם אנשים חדשים ולהסתגל היטב לגן. אין קשר ישיר בין מגע וביטחון.
אם את מרגישה שהיא לא בוטחת בצוות המטפל ולא הסתגלה לגן, אפשר לטפל בדבר בעזרת הגננת והמטפלות, ולסייע לה למצוא את מקומה בהדרגה בגן - לפי ההעדפות שלה. אפשר ליצור קשר עם ילדה בגילה בדרכים רבות מלבד מגע, כמו לשחק עימה, לדבר, לצייר, לשיר וכדומה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)