לא אוהב מגע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא אוהב מגע
    שאלה
    22/10/2010

יש לי שאלה

הבת שלי בת שנה וקצת. היא לא אוהבת שנוגעים בה.
    עכשיו היא נכנסה לגן, הקליטה לא קלה לה והיא ממש לא מסכימה שהגננות יתקרבו אליה, גם עם אנשים אחרים, נגיד חברים שלנו, היא לא ממש אוהבת את המגע.

אני יציין שהיא ילדה ממש עצמאית, אוהבת לעשות דברים רבים לבד ולא שלוקחים או שמים אותה, היא קיבלה המון חום ומגע מאיתנו כמובן מהרגע שנולדה, מקבלת הרבה חיזוקים חיוביים, וכן אוהבת מגע שלנו, סבא וסבתא.

איך אני יכולה לגרום לה להיות עם יותר ביטחון ? להסכים למגע של אחרים ולסמוך אליהם יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב מגע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהבת מגע - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

דנה שלום,
    יש כאן שני עניינים שאולי נקשרים יחד לא בצדק. הבת שלך יכולה להיות כזו שמעדיפה שלא ייגעו בה, ועדיין ליצור קשר עם אנשים חדשים ולהסתגל היטב לגן. אין קשר ישיר בין מגע וביטחון.
    אם את מרגישה שהיא לא בוטחת בצוות המטפל ולא הסתגלה לגן, אפשר לטפל בדבר בעזרת הגננת והמטפלות, ולסייע לה למצוא את מקומה בהדרגה בגן - לפי ההעדפות שלה. אפשר ליצור קשר עם ילדה בגילה בדרכים רבות מלבד מגע, כמו לשחק עימה, לדבר, לצייר, לשיר וכדומה.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו