מפגשי ילדים בשעות אחה"צ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפגשי ילדים בשעות אחה"צ
    רונה
    22/10/2010

בני בן שנתיים ועשרה חודשים. ילד מקסים, חכם מאוד וחברותי.
    אנחנו מתגוררים כרגע בחו"ל ושאלתי היא לגבי מפגשים בשעות אחה"צ.
    אנחנו נפגשים לעיתים קרובות עם ילד הצעיר ממנו בשנה וזאת משום שמדובר בחברה ישראלית שאני מעדיפה להיפגש איתה יותר מאשר עם המקומיים. כמובן שאנו מתראים גם עם ילדים בגילו אך שאלתי היא ספציפית לגבי המפגש עם הילד הצעיר ממנו.
    כאשר בני נפגש עם ילדים הקרובים אליו בגיל הם משחקים ורבים ו"מאזן הכוחות" שווה פחות או יותר. האמהות משתדלות לא להתערב והילדים מתקשרים ביניהם. כמובן שאנו מתערבות במקרה של מכות.
    לעומת זאת, כאשר בני נפגש עם הילד הצעיר הוא חש כי ידו על העליונה ועושה הכל כדי "להציק" לו- חוטף צעצועים, חודר ל"שטח המחיה שלו" וכו'. אמו של הילד השני לא מפסיקה להתערב ולנזוף בבני על כך שהוא חוטף צעצועים, בעיקר משום שהבן שלה פורץ בסדרת צעקות אימים אם רק נוגעים במשהו ששיך לו וגם אני "נגררת, לנזיפות בבני על כך שהוא צריך להתנהג בצורה בוגרת יותר כי הילד השני צעיר ממנו.
    לעיתים נדמה לי שהמפגשים האלו הופכים למקבץ של הטפות מוסר כלפי בני ואינני בטוחה עד כמה המפגשים האלו תורמים לו לא כל שכן איני בטוחה כי הם לא מזיקים לו.
    מה עושים במקרה כזה? האם הפתרון היחיד הוא לצמצם מפגשים עם אותו ילד?
    בסך הכל, בני הוא גם ילד קטן שלא עושה דברים בכוונה ונראה לי שגם במקרה זה היה נכון לא להתערב אלא במקרה של הרמת יד
    אודה לתשובתכן. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפגשי ילדים בשעות אחה"צ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים שרבים הרבה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

רונה שלום,
    מבחינה התפתחותית, הילד שלך לא מרוויח מהפגישות עם הבן של חברתך, שכן הפער הקוגניטיבי, הרגשי, הפיסי והחברתי בין ילד בן שנתיים ועשרה חודשים לבין ילד הצעיר ממנו בשנה הינו אדיר. קשה לתת לילדים עם הפרשים כאלו "להסתדר לבד" כי יש הפרש כוחות אדיר ביניהם.
    כדאי שתחשבי עם עצמך כמה הילד מרוויח מהמפגשים הללו לעומת הצורך - הטבעי והלגיטימי - שלך לבלות אחה"צ עם חברתך. לגבי התגובה, אני חושבת שזה משהו שתצטרכו להחליט ביניכן. עקרונית עדיף שכל אחת תעיר לילד שלה אבל גם תדאג שהוא יתנהג באופן תואם לחברו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו