מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיזור בכיתהאמא24/10/2010
שלום רב,
בתי בכתה א' , המורה פנתה אלי והעירה את תשומת לבי לכך כהילדה לא מבצעת את המטלות בכיתה . מדובר בילדה חכמה מאוד במבדקים שהמורה עשתה הכל בסדר היא שולטת היטב בחומר וכך גם בבית שהיא מכינה שיעורי בית. המורה אומרת שבכיתה היא יושבת מסתכלת מתעסקת בדברים אחרים מציירת אך לא עובדת וזה יכול להיות כך במשך שעתיים של שיעור ואז נוצר מצב בו היא מביאה הביתה המון שיעורי בית. כאשר אני שואלת מדוע לא הפסקת בכיתה היא אומרת לא ידעתי מה לעשות..... ושאני יושבת איתה היא עובדת יפה . שאלתי היא מה זה יכול להיות, למה היא לא עובדת כמו כל הילדים בכיתה? המורה אומרת שהיא כן מקשיבה לה ולא מפריעה אלא לא מרוכזת כמו כן היא נוטה לאבד כל מיני דברים כמו לשכוח קלמר.. לשכוח מחברת. אשמח מאוד לתשובתכם.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזור בכיתה - תגובה
ליאת גרוס24/10/2010בהנחה ולא קיים קושי בתחום הלימודי אני יכולה לחשוב על שתי סיבות לבעיה שאת מתארת:
1. חוסר בשלות רגשית - קושי רגשי לעבוד לבד ללא הנחיה ותיווך. קשיי הסתגלות למסגרת בית הספר אשר מעסיקים אותה ואינם מאפשרים לה להתרכז באופן מלא בביצוע המשימות.
2. הפרעת קשב (ללא בעיה של היפר אקטיביות) המסבירה הן את קשיי הריכוז והן את בעיית ההתארגנות.
על מנת לבחון האם מדובר על גורם רגשי, קוגנטיבי או בעיית קשב כדאי לערוך אבחון פסיכודידקטי. יחד עם זאת, אני הייתי מחכה עוד קצת. יש ילדים שפשוט לוקח להם זמן להסתגל. בינתיים נסי לבדוק איתה מה קורה לה בכיתה ומדוע לא מבצעת את המשימות שם. יכולות להיות גם סיבות כגון רצון להיות עם אמא מתוך הבנה שכך יהיה לה יותר "זמן אמא".
חשבי על כל האפשורויות. התייעצי עם המורה והיועצת. נסו בהדרגה לדרוש שתבצע חלק גם בכיתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזור בכיתה
אמא24/10/2010תודה רבה לתשובה מהירה ומקצועית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)