כישורים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים
    אילנית
    25/10/2010

אני אם לבן 6.5 ובת 4. יש לי הרגשה שבני הגדול לא יודע איך להתמודד בחברה.
    מה שהכי מציק לי זה איך הוא מתנהג בשעת משחק ולכן אפרט:
    לדוגמא כשמגיעים אלינו חברים, כאשר הם משחקים באחד מהמשחקים שלו הוא צועק "לא ככה! אתה לא מבין? אוף!" הוא פשוט רוצה שהם ישחקו בדרך שהוא משחק, זה משגע אותי. בפעם האחרונה שזה קרה ניסיתי להסביר לו שאי אפשר לשחק בדרך שלו ושאם הוא רוצה הוא צריך להסביר בעדינות.
    מה עצתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום אילנית,
    זה טוב שהסברת לו, לא ציינת אם התערבת תוך כדי או הסברת לו אחר כך, בכל אופן עדיף לחכות שהילדים ילכו ואז להסביר לו. אפשר גם לשחק איתו בעצמכם ולתת דוגמה אישית, ולציין שזה רק משחק וזה לא כל כך משנה מה בדיוק עושים העיקר שעושים ביחד ונהנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אילנית
    25/10/2010

האמת היא שאמרתי לו בזמן שהם נמצאים, אבל בעבר גם ניסיתי לא להגיב ולדבר איתו אחרי שהם הולכים כמו שאמרת אך זה עדיין לא עזר....יש לך עוד רעיון???
    אם תוכלי לענות לי על עוד שאלה אשמח, בשבוע האחרון אני חשה שהוא נרתע מאתיופים(יש כ-3 בכיתה) היום אפילו היינו בספריה וילד אתיופי ישב במקום שלו, זה לא מצא חן בעניו והוא אפילו לא התקרב כדי שיקום כי לדעתי הוא נרתע מהצבע שלהם הוא פשוט אמר לי בכעס:"למה נתת לו לשבת בכיסא שלי?"עם מבט של גועל.... הוא גם סיפר לי שיש אחד בבי"ס שכל הזמן נוגע בוכשהוא פונה אליו וזה מעצבן אותו מאוד. יש לציין שהוא מאוד סטרילי(כמוני.. מה לעשת? אך מכלבים למשל הוא לא נגעל לגעת הוא מת עליהם)
    לפני כשבוע כשהוא פתח את זה("אני לא אוהב את האתיופים האלה"!) אמרתי לו שזה לא יפה ושזו שנאת חינם, ושאנחנו בעצמו קצת כהי עור(ממוצא תימני) מה הוא היה מרגיש אם אלו שבהירים מאיתנו היו אומרים עלינו דברים כאלה? בעלי נורא כעס עליי בשל הצורה שבה בחרתי להסביר את העניין, ואני לא יודעת, האם הייתי לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום אילנית,
    נשמע לי שהיית בסדר גמור. אם תפרטי יותר מדוע בעלך כעס אוי אוכל להבין למה הוא התכוון.
    תראי, יכול להיות שכרגע אין בעיה חברתית אמיתית כי הילד שלך לא סובל ממנה. ייתכן שיש לך רצון שהילד שלך יהיה קצת יותר מנומס, רגיש וכו', אבל זה עניין חינוכי מוסרי, לא בהכרח של מיומנויות חברתיות. אם ילדים עדיין אוהבים לבוא אליו, והוא לא סובל מהבעיה, הדברים שלך נשמעים לו כמו הטפת מוסר, ולכן הם לא יעילים. אם הוא יתחיל לשלם מחיר על ההתנהגות שלו או אם מסיבה אחרת תהיה לו מוטיבציה לשנות אותה - אז זה סיפור אחר. יכול להיות שאת מצפה מילד צעיר יחסית להיות נורא מוסרי, שזה יפה ערכית וכשאיפה, אבל ילדים עדיין לא מבינים כך את העולם, טוב שאת משדרת את המסר, אבל על תהיי מתוסכלת אם הוא לא נקלט מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו