מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכי כל בוקר בכניסה לגןפנינה26/10/2010
בני בן שלוש, מתבטא בצורה חופשית ואוהב להשתולל ולשחק. הבעיה כל בוקר בכניסה לגן. הוא הילד היחיד שבוכה בפרידה בבוקר. נאחז ברגלי ומסרב להפרד בנשיקה וחיבוק. הוא בן שלישי לאחר שתי בנות גדולות (15, 10). בבית הוא לפעמים מכה את אחיותיו, ומגלה עקשנות רבה.
ניסינו להתעלם מהבכי, לשוחח עימו, לדבר עם הגננת (שמספרת שהבכי הוא רק לדקה שאני ניפרדת ממנו), אך שום דבר אינו עוזר. בבוקר אני לוקחת את הגדולות וניפרדת מהן בחנייה של בית הספר ואז ממשיכה לגן. אנחנו מראים לו שאנחנו נפרדים בברכה ונשיקה ומסבירים לו שבצהריים אני חוזרת לקחת אותו. לאחרונה הוא אומר שלא כייף לו בגן, אך אני יודעת שיש לו חברים, עליהם הוא מספר. בארוחת הצהריים אני שואלת אותו איך היה בגן והוא אומר כייף.
איך ממשיכים הלאה, ומה ניתן לעשות? חייבת לציין שגם שנה שעברה היה בגן אחר וכמעט כל השנה בבוקר היה בוכה, ובחזרה היה שמח ומתעכב בגן לפני שיוצאים הביתה.
מה עושים? נואשת לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי כל בוקר בכניסה לגן - תגובה
סמדר ריינר26/10/2010שלום פנינה,
אני חושבת שהפיתרון לבעיה טמון בנואשות שלך. למה בעצם את נואשת לעזרה? הרי הגננת אומרת לך שאחרי דקה הכל בסדר. זו כנראה אינדיקציה לכך שאיםן בעיה אמיתית, אלא שהבכי נועד הלרשים אותך. ככל שתהיי פחות נואשת, ופחות תתרשמי כך הבכי יפחת. תנסי לוותר על המשימה להרגיע את הבכי. זה לא נורא שהוא בוכה. כשזה יפסיק להיות עניין מבחינתך, יצא מזה כל הטעם גם מבחינתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)